UFC

Michael Bisping savjetovao Oliveiru: ‘Svjestan sam izreke koju ima Mike Tyson, ali ti moraš doći s taktikom‘

 Charles Oliveira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Puno toga je Oliveira morao promijeniti ukoliko želi ovoga puta on iz kaveza izaći kao pobjednik, a je li to učinio, saznat ćemo nešto kasnije ovoga mjeseca

Nije dobro bivši prvak Charles Oliveira izgledao protiv Islama Makhacheva prije točno godinu dana u Abu Dhabiju. Vrlo je lagano Islam došao do pobjede i pojasa u lakoj kategoriji, a priliku da to ispravi će ‘‘Do Bronx‘‘ imati već ovoga mjeseca također u Abu Dhabiju. Dakako, na liniji je opet pojas u lakoj kategoriji.

Morat će Oliveira puno pametnije pristupiti Makhachevu ovoga puta, a s tim se slaže i Michael Bisping. On mu je savjetovao da u ovom meču dođe s taktikom koje će se držati, a ne da baca udarce neartikulirano kao u prvom meču.

‘‘Charles ovoga puta mora imati neki plan. Ne može samo ići naprijed i pouzdati se u agresivnost. Ne može samo mahati rukama. Mislim, na kraju dana, kada se dva borca počnu tako nekontrolirano tući, to je onda isto kao i bacanje novčića. Jedan udarac može sve promijeniti, tako da morate imati plan. Znam da Mike Tyson govori da svatko ima plan dok ne dobije udarac u facu‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Mora koristiti dosta udaraca, direkata, udaraca nogama. Charles ima jako dobre udarce nogama. Protiv hrvača ne treba bacati puno ‘low kickova‘ jer će ih uhvatiti, no to nije način na koji Islam obično dolazi do rušenja. On je odličan hrvač koji sam inicira rušenja‘‘, dodao je.

Puno toga je Oliveira morao promijeniti ukoliko želi ovoga puta on iz kaveza izaći kao pobjednik, a je li to učinio, saznat ćemo nešto kasnije ovoga mjeseca. UFC 294 predvode on i Makhachev, tako da jedva čekamo!

Linker
01. svibanj 2024 02:02