UFC

Michael Chandler: ‘Kada pobijedim Poiriera, sljedeći sam na redu za titulu‘

Michael Chandler

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dotaknuo se i meča između Oliveire i Makhacheva

Prije par dana su se pregovori finalizirali i meč dvojice ponajboljih boraca lake kategorije Dustina Poiriera i Michaela Chandlera zakazan je za UFC 281 priredbu u jedanaestom mjesecu koju predvodi borba za titulu u srednjoj kategoriji između Israela Adesanye i Alexa Pereire.

Chandler je već u svom drugom nastupu za UFC napao titulu. Prvo je nokautirao Dana Hookera u debiju, da bi četiri mjeseca kasnije u borbi za pojas tehničkim nokautom izgubio od Charlesa Oliveire. Nakon toga je uslijedio i poraz od bivšeg izazivača Justina Gaethjea, a meč nakon toga je brutalno nokautirao Tonyja Fegusona.

Međutim, Chandler smatra kako ga samo još jedna pobjeda dijeli od novog napada na titulu, a potencijalna pobjeda nad Poirierom bi mu, po njemu, upravo to i donijela:

‘‘Još uvijek mi je cilj postati svjetski prvak. Ukoliko pobijedim Dustina u jedanaestom mjesecu, mislim da sam sljedeći na redu za pojas. Borit ću se protiv Islama ili Charlesa u prvoj četvrtini iduće godine, a ukoliko se ta borba dogodi, do polovice sljedeće godine sam prvak svijeta‘‘, rekao je Chandler.

Upustio se i u predviđanje pobjednika Oliveire i Makhacheva: ‘‘Mislim da Charles to odnosi. Po meni je ludost da je Islam favorit, istina je da Charles nije prošao vagu prije posljednjeg meča, ali on završava tipove. Iako nije prvak službeno, za sve nas jest. Mislim da će lako pobijediti Islama‘‘, zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 09:34