UFC

(VIDEO) Chandler smatra da se Makhacheva ‘prerano slavi‘: ‘Taj tip se nije borio protiv nikoga‘

Michael Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc)
Doduše i on je preko Hookera došao do borbe za titulu, ali kaže da nije bio ‘isti trenutak‘

Nedavno smo saznali kako će Michael Chandler i službeno dobiti priliku protiv drugorangiranog borca lake kategorije i bivšeg izazivača, Dustina Poiriera i to već u jedanaestom mjesecu. Radi se o UFC 281 priredbi koju predvode Israel Adesanya i Alex Pereira.

Iako će meč između Poiriera i Chandlera sigurno biti uzbudljiv, nama trenutno najbitniji meč u lakoj kategoriji slijedi već idućega mjeseca na UFC 280 priredbi, kada će laka kategorija napokon dobiti prvaka nakon što je već sad više od četiri mjeseca to mjesto prazno.

Dugo su se u javnosti vodile polemike oko toga zaslužuje li Islam Makhachev ovaj napad na titulu ili je on samo rezultat veza i lobiranja od strane nekih drugih dagestanskih boraca. Iako vjerojatno svaka strana ima puno argumenata za sebe, ali ono što sigurno znamo jest da Makhachev idućega mjeseca napada titulu, a Michael Chandler je otkrio što on misli o svemu tome.

‘‘Nemam ništa protiv Islama, izgleda odlično. Kažu da na trenutke izgleda nepobjedivo, no taj lik se uistinu s nikim nije borio. To je sva istina, zato što je pobijedio 14. na rang ljestvici i Dana Hookera, koji je tada imao tri ili četiri poraza u nizu‘‘, rekao je Chandler za MMA Fighting.

‘‘Sad će ljudi reći da sam i ja preko Hookera došao do borbe za titulu, ali ja sam se s njim borio u drugačijem trenutku. On je došao nakon 25 minuta s Poirierom koji je tada bio drugi borac u kategoriji. Ne kažem da Islam nije dobar, samo mislim da ga se prerano slavi‘‘, zaključio je.

Chandler će se protiv Poiriera boriti 12.11. u New Yorku, a već je i ranije govorio kako bi pobjednik tog meča mogao biti sljedeći u redu za titulu.

Linker
15. travanj 2024 04:20