UFC

Michael Chandler: ‘Natjerat ću Khabiba na povratak iz mirovine‘

Michael Chandler
 Instagram
Osim plana da za otprilike dva tjedna pobijedi Dana Hookera, Michael Chandler ima još jednu misiju

Nešto manje od pola godine nakon što je postao članom UFC-a, Michael Chandler debitirat će u Octagonu. 23. siječnja, u sunaslovnoj borbi UFC 257 priredbe čeka ga Dan Hooker. Iako se radi o odličnom uparivanju, on nije borac koji je zapravo bio prva opcija za njegovog protivnika. Otkrio je Chandler MMA Fightingu kako je još puno ranije krenulo dogovaranje borbe protiv Tonyja Fergusona, no isto se izjalovilo.

"Iz nekog razloga on se nije htio boriti na ovoj priredbi 23. siječnja. Nije zapravo odbio borbu, jednostavno nije odgovorio. Onda je, dok sam bio kod kuće i nisam trenirao, tražio borbu protiv mene u prosincu. Na kraju se borio protiv Charlesa Oliveire i izgubio, a Oliveira je sada treći na ljestvici", ispričao je kratko bivši Bellatorov prvak.

Kad je propao dogovor borbe s Fergusonom, krenulo se gledati koje su druge najbolje opcije, a s Novozelanđaninom se bilo najlakše dogovoriti. Uostalom, i on sam je ciljao na nastup u siječnju.

"Nakon toga smo promijenili smjer. Hooker je stalno bio jedan od onih prema kojima smo gledali i drago mi je da je borba sad napokon ugovorena. On je šesti na ljestvici i jako dobra borba za mene, da pokažem fanovima tko sam. Pobjeda na najvećoj priredbi 2021. godine to svakako donosi", otkrio je, a onda je dodao još nešto. Naime, on vjeruje kako može doći do pobjede kojom bi poslao dovoljno jaku poruku da navede Khabiba Nurmagomedova na povratak:

"Želim ostaviti poruku načinom na koji ću dominantno savladati Hookera ili ga završiti. To bi me stavilo u poziciju za idućeg protivnika pobjedniku borbu Conora i Poiriera ili čak za idućeg Khabibovog izazivača. Nema nikakve sumnje da želim nokautirati Hookera, no ima nešto u tome da pokažem svoje hrvačko umijeće. Želim to pokazati svijetu, želim da fanovi vide kako izgleda pravo staro američko hrvanje. Time vjerujem da mogu natjerati Khabiba na povratak, borba američkog hrvanja protiv ruskog samba bi to mogla napraviti. Neka dođe do 30-0 omjera pobjedom protiv mene - ako može."

Chandler je u UFC došao sa šampionskim ambicijama, a borba protiv Hookera zapravo bi trebala jako dobro pokazati koliko takve ambicije imaju temelja. Dođe li do pobjede, mogao bi biti samo jedan dodatni trijumf od napada na titulu. Za navesti Khabiba na povratak teško je zaključiti bi li mu prezentacija hrvanja mogla biti dovoljna. No, ima se pravo nadati.

Linker
24. travanj 2024 23:22