UFC

Otkriven UFC-ov plan za Gaethjea, uskoro ga čeka fenomenalna borba

Justin Gaethje vs. Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Dana White je otkrio kako UFC već radi na ugovaranju borbe Justina Gaethjea i Charlesa Oliveire

UFC-ova laka kategorija trenutno je možda i najdraža matchmakerima najveće svjetske MMA promocije. Broj sjajnih borbi koje je moguće ugovoriti je ogroman i to ne samo unutar Top 15 poretka nego i izvan njega. Talentom prekrcana divizija nudi dobru akciju i upoznaje nas konstantno s novim potencijalima, no naravno da je najvažnije ono što se događa u samom vrhu.

Tamo za sada imamo ugovorene borbe Conora McGregora i Dustina Poiriera te Michaela Chandlera i Dan Hookera, a obje će se održati 23. siječnja na UFC 257 priredbi. Pogledom na ljestvicu izazivača možemo vidjeti kako su trenutno bez protivnika Justina Gaethje, koji se nalazi na prvom mjestu, trećeplasirani Charles Oliveira te Tony Ferguson koji je peti borac u poretku, nakon posljednja dva doživljena poraza. Lako je zaključiti koju bi borbu sad bilo najrealnije organizirati. Zapravo, Dana White je to bez ikakvih zadrški potvrdio.

"Ako se sve odvije onako kako planiramo, organizirat ćemo borbu Justina Gaethjea i Charlesa Oliveire", rekao je White odgavarajući na pitanja fanova.

Gaethje (22-3, 5-3 UFC) bi tako vrlo brzo mogao doći do novog napada na titulu, nakon što je prvi pokušaj završio neuspjehom, odnosno porazom od Khabiba Nurmagomedova u listopadu prošle godine. Oliveira (30-8, 18-18 UFC) je svoju visoku poziciju uhvatio prošlomjesečnom pobjedom nad Fergusonom, a trenutno se nalazi unutar niza od osam pobjeda. Eventualna pobjeda bi ga dovela u poziciju gdje mu nitko ne bi mogao osporiti kako bi idući napad na titulu prvaka trebao biti njegov.

Linker
26. travanj 2024 23:09