UFC

Michael Chandler: ‘Ne pomišljajte na žaljenje i simpatije, budite ohrabreni mojom nepokolebljivošću!‘

Michael Chandler

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Američki borac lake kategorije oglasio se nakon otkazivanja meča na UFC 303 eventu

Veliko razočaranje osjetio je Michael Chandler prije nekoliko dana. Njegov dugoočekivani meč protiv Conora McGregora odgođen je zbog ozljede Irca, a iako se nagađa kako bi borba ubrzo mogla dobiti novi datum, gorak okus ipak ostaje u Chandlerovim ustima.

Jako dugo Chandler čeka povratak McGregora, naporno se priprema, kako fizički tako i psihički. Osim dugih i mukotrpnih priprema koje ostavljaju danak na njegovom tijelu, velik udarac za Chandlera dolazi i s financijske strane. ‘‘Iron‘‘ je mogao odraditi nekoliko mečeva u periodu u kojem čeka McGregora, ali ipak, borba protiv McGregora mogla bi biti isplativija od nekoliko drugih mečeva koje bi Chandler eventualno odradio.

Ono što dodatno otežava Chandlerovu situaciju svakako je i činjenica da Conor McGregor više nije pouzdana osoba i upitno je hoće li se ikada vratiti u kavez. Dakle, Chandler ulazi u priprememe dok u podsvijesti ima misao kako se možda priprema za meč koji se neće dogoditi.

Iako situacija nije bajna, Chandler planira čekati još neko vrijeme. Svjestan je kako mu meč protiv Conora može donijeti puno toga, a u svom obraćanju javnosti objasnio je kako ne planira previše očajavati zbog novonastale situacije.

‘‘Sve je otkazano u posljednji tren. Upravo sam završio s posljednjim sparingom u ovom trening kampu. Još od ponedjeljka slušao sam kako postoje potencijalne poteškoće, ali u četvrtak ujutro dobio sam poziv nakon svog posljednjeg sparinga. Samo sat vremena nakon proslave. Svi koji su trenirali za borbu ili su prošli kroz trening kamp, znaju kako je proći kroz sve te blokade i poteškoće. Kako se bližite kraju priprema, treninzi postaju lakši kako biste smanjili šanse za ozljedama i što spremniji ušli u meč. Ja sam ušao u tu posljednju fazu i bio sam najsretniji, najzdraviji i najopasniji čovjek u svom dosadašnjem životu. Nedugo poslije dobio sam telefonski poziv u kojem sam saznao da sam sve to prošao za ništa.‘‘, objašnjavao je Michael putem Instagrama.

Ono što ostavlja određenu nadu kod Chandlera svakako su informacije koje govore kako McGregor nije teže ozlijeđen, a meč bi se mogao održati za nešto više od dva mjeseca. Michael će se ubrzo morati pripremama, ali pokušava ostati pozitivan.

‘‘Što mi je sada činiti? Došlo je do malo neizvjesnosti u mom životu. Kada će se ova borba dogoditi? Koji datum ćemo dobiti? Gdje ćemo se boriti? Koliko je Conor teško ozlijeđen? Izvještaji govore kako nije tako teška ozljeda i da mu je potrebna samo mala odgoda, ali nema nikakvih garancija. No, ja se najbolje snalazim u situacijama kada nema garancije. I dalje sam dječak iz High Ridgea koji se nastavlja kretati prema naprijed bez obzira na protivnike, okolnosti i situaciju. Nije na meni da razmišljam hoće li se nešto ostvariti. Na meni je da nastavim raditi. Rad će reći svoje, a mi odrađujemo posao dok naš rad ne postane neosporiv.‘‘

‘‘Nemojte ni pomislitI omalovažavati me tako što ćete me žaliti. Ne usuđujte se iskazivati nepoštovanje nekakvim simpatijama prema meni. Budite ohrabreni mojom situacijom. Budite ohrabreni mojom postojanošću i nepokolobljivošću da idem za svojim snovima i nastavim ići prema naprijed. Ako ste dulje vrijeme sa mnom na ovom putu, znate kako ja djelujem. Svjesni ste gdje je moj mindset i kako mentalno stojim. To je daleko od ponora. Ja sam osnažen ovim testom, a test nije gotov. Ovaj test postat će dio mog svjedočanstva. Stoga se nastavljamo kretati prema naprijed unatoč poteškoćama, s potpunim zanemarivanjem prošlih neuspjeha, poteškoća i svih ostalih stvari koje su bile izvan kontrole.‘‘, zaključio je Chandler.

Što dodati? Ovo je tipična ‘‘Chandlerovska‘‘ izjava, a Michael Chandler uvijek je jako dobar motivacijski govornik. Nadamo se da će i njegov trud na koncu biti nagrađen te da će Michael dobiti borbu koju tako dugo čeka i zbog koje se toliko žrtvovao.

Linker
24. lipanj 2024 13:10