UFC

Michael Chandler o Fergusonu: ‘Nekoć se mislilo da može pobijediti Khabiba, još uvijek je opasan‘

Michael Chandler

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Uskoro nas čeka fantastičan obračun unutar UFC-ove lake kategorije

Kad god Michael Chandler ili Tony Ferguson imaju ugovoren meč na UFC eventima, njihove borbe označene su kao potencijalno najbolje koje ćemo gledati na toj priredbi, a nerijetko konkuriraju za najbolje i u cijeloj godini. Kako onda išta manje očekivati sada kad ih je promocija uparila da se međusobno obračunaju.

Chandler i Ferguson povratak pobjedama tražit će 07. svibnja (peti mjesec) na UFC 274 priredbi. Ferguson je u nizu od tri uzastopna poraza (Gaethje, Oliveira, Dariush), dok je Chandler izgubio u posljednja dva nastupa (Oliveira, Gaethje). Činjenica je da su obojica gubili od vrhunskih boraca koji su trenutno na vrhuncima svoje karijere.

Pobjeda je imperativ kako Chandleru, tako i Fergusonu. Jedan će ipak morati nastaviti s lošim nizom (osim ako ne bude neriješeno). Tony Ferguson do sredine 2020. godine i poraza od Gaethjea, bio je u nizu od 12 uzastopnih pobjeda. Meč protiv Gaethjea čak nije morao niti prihvatiti, nego je mogao čekati borbu za pojas. Nije to stil ''El Cucuya'' kojeg je taj poraz ipak koštao. Puno je štete Ferguson pretrpio u toj borbi, a uslijedila su još dva uvjerljiva poraza. Mnogi smatraju kako je njegovo vrijeme nažalost prošlo, ali Chandler ističe da se Fergusona nikad ne smije podcijeniti.

''Tony Ferguson je konstantno među najboljima. Samo par godina smo daleko od njegovog niza od 12 uzastopnih pobjeda. Tada je izgledao nepobjedivo, a moguće da bi pobijedio i Khabiba. Mnogi su smatrali da može pobijediti Khabiba. Bi li se to uistinu dogodilo? Ne znamo, jer nikad nismo gledali taj meč, ali Tonyja Fergusona i dalje vidim kao ekstremno opasnog tipa koji odrađuje dobre nastupe čak i protiv najčvršćih tipova u kategoriji. Mislim da ovaj meč nije korak unatrag za mene, ali radi se o itekako pobjedivom protivniku za mene, to je sigurno.'', objasnio je Chandler gostujući u DC&RC showu.

Iako nam je Michael Chandler pružio jako zanimljive mečeve u porazima od Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea, a poprilično je agresivan bio i u pobjedi nad Danom Hookerom u svom UFC debiju, ''Iron'' ističe kako bi ovaj put mogao imati nešto drukčiji pristup. Pobjeda mu je jako potrebna, a puno je štete pretrpio u posljednja dva nastupa.

''Ne mogu sjediti ovdje i govorit vam da želim biti UFC-ov prvak, a zatim odraditi borbu u kojoj sam odbacio sav oprez te se samo smijem dok mi krv teče niz lice. Dobra je stvar da imam to u sebi, taj gen koji se ne može naučiti. Ne možete nekog naučiti srcu, čvrstoći i borbenosti. Ja to jednostavno imam u sebi i znam da si mogu vjerovati onda kad postane teško. Uzevši sve to u obzir, najlakši put do pobjede mi je ostati pametnim, oštrim i završiti s podignutom rukom. Moram ulaziti u razmjene više koristeći glavu na ramenima, a ne zvijer u sebi. Mislim da je Tony Ferguson savršen protivnik za vratiti se na pobjedničke staze.'', dodao je bivši Bellatorov prvak lake kategorije.

35-godišnji Chandler ne odustaje od svojih ambicija, a uostalom zašto bi i odustao? Kao što je ranije navedeno, gubio je od dvojice boraca koji se na istoj priredbi bore za pojas prvaka lake kategorije. Pobjedom nad Fergusonom, Chandler će se opet uključiti u konkurenciju za sam vrh, a zasigurno je puno naučio kroz posljednja dva poraza.

Linker
27. travanj 2024 05:58