UFC

Michael Chandler o Khabibu: ‘Vratit će se zbog borbe sa mnom, umirovit će se s omjerom 29-Chandler‘

Michael Chandler
 screenshot (YouTube)
Uvjerena je nova UFC zvijezda kako posjeduje ono što bi Khabiba Nurmagomedova navelo na povratak

Gotovo dva mjeseca nakon što je više nego impresivno započeo svoju karijeru u UFC-u, Michael Chandler nalazi se u jako dobroj poziciji. Prema informacijama kojima mediji raspolažu, pregovara o borbi protiv Justina Gaethjea te je istu prihvatio i sad čeka datum i mjesto održavanja borbe kojom se može lansirati prema samom vrhu.

Glavni cilj mu je naravno postati UFC prvak lake kategorije, čime bi izjednačio uspjeh svog nekad najvećeg rivala Eddieja Alvareza, kao borac koji se nakon Bellatorovog popeo i na UFC-ov tron. No, još veća mu je želja okušati se u borbi protiv Khabiba Nurmagomedova te se nada u svojoj idućoj borbi napraviti nešto što bi Khabiba motiviralo na povratak, odnosno što bi mu pobudilo želju da se okuša upravo protiv Chandlera.

"Mislim kako Khabib ipak ima nedovršenog posla. 29-0 nije dovoljno za njega, on želi 30-0, no isto tako traži da tu ima pravi izazov. Već je pobijedio Justina Gaethjea, Conora McGregora i Dustina Poiriera, pobijedio je sve bitne Top 5 borce osim Charlesa Oliveire i mene", rekao je u razgovoru za MMA Fighting.

Smatra Michael kako to ne mora biti odmah i on će nastaviti graditi svoju karijeru uz informaciju kako je Khabib u mirovini. No, ako se ikad odluči vratiti, uvjeren je da on može biti razlog toga, odnosno onaj borac koji će u "Orlu" probuditi motivaciju potrebnu da ponovno poleti.

"Mislim kako način na koji radim posao govori dovoljno o meni. Moja hrvačka pozadina također govori tome u prilog. Moj rezime je gotovo pola-pola kad govorimo o nokautima i prisiljavanjima na predaju. Imam poluge, kontrolu gornje pozicije, nanošim štetu i tražim priliku za završiti borbu u parteru. Jako puno toga donosim na stol, no moja glavna zadaća je pobijediti onoga koga UFC stavi ispred mene. Možda moram osvojiti titulu, jednom je obraniti i pokazati da sam sposoban nokautirati ljude. Pokazati da mogu grapplati i hrvati s najboljima i da sam kompletan borac. To je nešto što bi moglo navesti Khabiba na povratak, na to da završi tu svoju misiju i dođe do 30-0. No, osobno mislim da će završiti kao 29-Chandler", svojevrsna je prognoza.

Puno više znati će se nakon što svi borci iz vrha kategorije službeno ugovore svoje iduće nastupe. Također, vjerojatno je došlo konačno vrijeme za odluku UFC-a što će napraviti s titulom prvaka koju Nurmagomedov očito nema namjeru braniti, odnosno trenutno nije pokazao namjeru boriti se. Tek ovih dana poslao je pomalo nejasnu poruku iz koje optimisti mogu pročitati želju za borbom, no ništa službeno još nije potvrdio.

Linker
24. travanj 2024 11:15