UFC

Michael Chandler o primanju previše štete: ‘To je moj stil, a puno puta sam pobijedio na taj način‘

Michael Chandler

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni UFC-ov borac lake kategorije ponekad zabrinjava svoje fanove zbog količine udaraca koje primi u borbi

Nije se Michael Chandler pokazao šampionskim materijalom unutar UFC-a, ali njegovo dovođenje u najjaču svjetsku MMA promociju pokazalo se punim pogotkom. ‘‘Iron‘‘ iz borbe u borbu pruža nevjerojatno uzbudljive nastupe. Ponekad pobijedi, ponekad izgubi, ali spektakl i zabava uvijek su zagarantirani kad se ime Michaela Chandlera nađe na programu nekog eventa.

Ono što pomalo zabrinjava Chandlerove fanove kao i sve one kojima je imalo stalo do zdravlja boraca, jest činjenica da Chandler u takvim mečevima pretrpi veliku štetu, nerijetko je uzdrman i krv ‘‘šiklja‘‘ na sve strane. Chandler smatra da je to jednostavno ‘‘dio igre‘‘ na tako visokoj razini.

‘‘Borim se protiv najboljih tipova na svijetu i jednostavno sam u poziciji da moram pretrpiti određenu štetu. To je moj stil i tehnika, a puno borbi pobijedio sam na taj način, često i u prvoj rundi. Sada sam ipak na najvišoj razini, na najvećoj platformi. Mislim da sam se oduvijek ovako borio, ali sada to radim protiv najčvršćih tipova na svijetu. Najčvršći borci lake kategorije nalaze se u top 5 unutar UFC-a. Ja sam se htio boriti s najtežim mogućim protivnicima, a to sam i rekao Hunteru Campbellu (UFC-ov izvršni direktor) na prvom sastanku. Htio sam saznati tko sam i što sam. Moglo se dogoditi da izgubim prva dva meča i završim otpušten, ali hvala Bogu, nije se tako rasplelo. Ali od prvog trenutka htio sam se boriti protiv najboljih.‘‘, započeo je Chandler za MMA Fighting, a zatim se osvrnuo na moguće zdravstvene posljedice.

Chandler se po tom pitanju puno konzultira sa svojom suprugom Brie koja je liječnica po zanimanju, a navodno sve drže pod kontrolom.

‘‘Naravno da bi stvari bile drukčije da postoji neki jasno vidljiv problem, nekakav zdravstveni problem za koji oboje mislimo da izmiče kontroli. Hvala Bogu, nemam takvih problema, a mislim da mi ona (supruga) vjeruje da znam kad je vrijeme za povući se. Ona zna da mi može vjerovati, jer je svjesna da ju volim, nju i svoje dečke (sinove). Ona zna i da sve to volim više od MMA-a, a ja jako volim i MMA. Jednostavno uživam u Božjem pozivu koji je usađen u moj život. Moa supruga dobro se nosi gledajući svu tu krv koju prolijevam. Puno je veliih mečeva još uvijek ispred mene, a ona je sjajna žena koja me uvijek podupire.‘‘, rekao je Chandler.

Nadamo se da Chandler uistinu neće imati zdravstvenih posljedica, barem ne značajnih, jer iako svi uživamo gledajući ga u kavezu, njegova obitelj trebat će ga i nakon što završi karijeru.

Linker
21. travanj 2024 21:58