UFC

Michael Page nakon uspješnog UFC debija: ‘Lako je izvan kaveza govoriti što ćete mi učiniti, realnost nastupa unutar kaveza‘

Michael Page vs. Kevin Holland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
36-godišnji britanski velteraš odradio je odličan debi u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji

Dugi niz godina Michael ‘‘Venom‘‘ Page oduševljavao je nastupima u Bellatoru, ali konstantno je postojao ‘‘oblak sumnje‘‘ nad njim. Brojni kritičari bili su uvjereni kako je ‘‘Venom‘‘ Page obični ‘‘razbijač kanti‘‘, odnosno, borac kojeg Bellator štiti od najjače konkurencije i časte ga nedoraslim protivnicima.

‘‘Uništili bi ga u UFC-u, ne bi imao nikakve šanse s UFC-ovim borcima.‘‘, komentari su koji godinama prate ‘‘Venom‘‘ Page.

UFC 299 omogućio nam je da saznamo kako bi se Page uistinu nosio s UFC-ovim borcima i to ne bilo kakvim borcima, nego s Kevinom Hollandom, 13-rangiranim izazivačem velter kategorije. Holland možda nije borac iz samog vrha kategorije, ali rangiran je u vrlo jakoj konkurenciji i dobar je test Pageovih mogućnosti.

Nažalost po Pageove kritičare, možemo reći kako ih je ‘‘Venom‘‘ ušutkao svojim nastupom. Nadjačao je Page iskusnog Hollanda, a kraj meča puno toga nam je rekao. Kevin Holland 20-ak sekundi prije kraja borbe odlučio je imitirati kretnje Michaela Pagea, ali zapravo se radilo o običnoj frustraciji i spoznaji da će izgubiti taj meč.

Nije se Holland mogao nositi s brzinom, kreativnošću i eksplozivnošću ovog sjajnog Britanca. Michael Page nevjerojatnom brzinom plasira svoje kombinacije, a zatim munjevito izlazi izvan dosega udaraca kako bi izbjegao protivnikovu kontru. Obično je Kevin Holland taj koji svojom brzinom, ali i duljinom ekstremiteta radi probleme protivnicima. Ovaj put Holland se našao na gubitničkoj strani, a Michael Page definitivno ima svoje mjesto unutar UFC-a.

Na konferenciji za medije održanoj nakon UFC 299 eventa, Michael Page otkrio je kako njegova izvedba može biti još bolja. Mali utjecaj na njegov nastup ostavila je činjenica da se radilo o njegovom debiju u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

‘‘Čudno je, jer od početka do kraja osjećao sam se samouvjereno, ali kad sam ušao u kavez, nije da se nisam osjećao samouvjereno, ali moje tijelo nije funkcioniralo onako kako sam htio da funkcionira. Ne znam zbog čega se to dogodilo, ali odradio sam ono što je trebalo odraditi da dođem do pobjede.

Osjećao sam se kao da sam daleko bolji od njega i da sam mogao učiniti puno više. Vjerujem da bih došao i do pobjede prekidom da sam bio posložen kao inače, ali na kraju krajeva, pobijedio sam.‘‘, rekao je Page, a zatim se osvrnuo na Hollandove vidne frustracije.

‘‘Definitivno sam uočio da je frustriran. Dok još nismo u kavezu, lako je govoriti: ‘Oh, napravit ću ovo. Samo ću udarati njegovu nogu i napravit ću mu ovo-ono‘. Ali kad ste zapravo unutra sa mnom, realnost udara u glavu. Ja sam puno brži nego se čini. Ljudi možda govore da sam brz, ali tek kad vas udarim nečim i kad pokušavate plasirati udarce, a niti jedan ne pronalazi metu, tada shvatite koliko sam brz. Holland je naviknut na borbu i to je ono u čemu se najbolje snalazi. Ja nisam naviknut na borbu, ja sam naviknut na prebijanje protivnika i zato sam se bolje snašao.‘‘, rekao je Page.

‘‘Venoma‘‘ od sutra možemo očekivati unutar top 15 u velter kategoriji, a dojam je kako su fanovi suglasni po pitanju njegovog sljedećeg nastupa. Gotovo svi žele gledati obračun Michaela Pagea i Stephena Thompsona, a nadamo se kako će UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ čuti želje fanova i pružiti im ono što žele.

Linker
25. travanj 2024 02:49