UFC

Miesha Tate i Ketlen Vieira dobile novi datum, i dalje su glavna borba priredbe

Miesha Tate
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC je zadržao prvobitnu ideju u vezi ove borbe i provesti će je u djelo

Miesha Tate trebala je 16. listopada odraditi svoju drugu borbu od povratka aktivnoj borilačkoj karijeri. Sve je bilo spremno za njen okršaj protiv Ketlen Vieire, sve dok bivša UFC prvakinja nije oboljela. Riječ je bila o COVID-19, a kako je neke simptome bolesti imala, borbu je morala otkazati. UFC za Vieiru nije tražio zamjensku protivnicu, a u glavnu borbu priredbe unaprijeđene su Holly Holm i Norma Dumont.

UFC je to napravio zbog namjere da borbu ugovori za neki kasniji datum i to su sad napravili. Tate i Vieira borit će se pet tjedana kasnije nego što je to bilo prvobitno planirano, odnosno predvodit će UFC Fight Night 198, koji se održava 20. studenog. Mjesto radnje je isto, UFC-ov APEX kompleks u Las Vegasu.

Ova borba pravi je ispit trenutne kvalitete i potencijala Tate, koja je nakon povratka izjavila kako neće davati nikakve najave po pitanju ambicija, sve dok se prvobitno ne testira. Prvi ispit protiv Marion Reneau položila je s odličnim uspjehom, ali ovdje ćemo saznati koliko je blizu samom vrhu.

Vieira je naime donedavno bila upravo tamo. Čak je konkurirala za napad na titulu prvakinje, prije nego je doživjela dva velikim dijelom neočekivana poraza. 30-godišnju Brazilku u prosincu 2019. godine nokautirala je Irene Aldana, da bi se nakon toga vratila pobjedom protiv Sijare Eubanks. Ipak, novi neočekivani poraz doživjela je u veljači ove godine, kad je bolja od nje bila Yana Kunitskaya. Tako se Vieira udaljila od samog vrha, ali upravo zbog toga je borba protiv Tate velika prilika i za nju. Pobjeda nad velikom zvijezdom i bivšom prvakinjom bi ju sigurno vratila tamo gdje se nalazila ili barem jednu pobjedu daleko od toga.

Linker
24. travanj 2024 14:29