UFC

Valentina Shevchenko: ‘Nunes ne želi da se ponovno borimo, zna da je prošli put izgubila‘

Amanda Nunes i Valentina Shevchenko
 screenshot (YouTube, UFC)
Prvakinja UFC-ove muha kategorije zainteresirana je za najveću moguću borbu ženskog MMA-a

Valentina Shevchenko upisala je na UFC 266 priredbi svoju šestu uspješnu obranu titule prvakinje muha kategorije. Niti Lauren Murphy nije uspjela ugroziti neupitno najbolju borkinju kategorije, ali i jednu od dvije najdominantnije osobe svjetskog MMA-a. Druga takva je još jedna žena i njena bivša dvostruka protivnica, Amanda Nunes.

Nunes trenutno drži titule bantam i perolake kategorije, a njihove međusobne borbe bile su vrlo zanimljive. U ožujku 2016. godine, u borbi na tri runde, Brazilka je čisto slavila, no repovi su ostali nakon revanša održanog u rujnu 2017. godine. Tada je Nunes bila prvakinja, a Shevchenko izazivačica. Nakon pet rundi bespoštedne borbe, Nunes je obranila titulu podijeljenom odlukom sudaca, s druge strane ostavivši začuđenu Valentinu.

Taj poraz i dalje ju boli te bi Shevchenko sigurno voljela još jednom odraditi tu borbu. Uostalom, to je borba koju, s obzirom na apsolutnu dominaciju obje borkinje, žele vidjeti i fanovi. Postoji li šansa da se ona ostvari? Valentina je nešto o tome rekla u MMA Houru Ariela Helwanija.

"Imam osjećaj kako ona ne želi da se ta borba dogodi. Unutar sebe ona je svjesna da joj je pobjeda u našoj drugoj borbi poklonjena. Poklonjena od strane sudaca. Zna da je bila savladana od djevojke manje od sebe, djevojke iz niže kategorije. Ona zbog toga sigurno osjeća pritisak iznutra. Zbog svega toga uporno u intervjuima ponavlja kako me je dva puta pobijedila. No, to je samo kamuflaža onoga što zapravo osjeća. Naravno da to kad te savlada netko dvije kategorije ispod tebe ostavlja neki neugodan osjećaj. Zbog toga mislim da ona ne želi tu borbu", izjavila je Valentina.

Valentini bi ta borba svakako bila cilj ako znamo da je doslovno počistila kategoriju te da će uskoro izazivačice vjerojatno početi dobivati drugu šansu, jer se neka nova imena baš i ne naziru. A niti jedna joj u borbi gotovo nije niti zaprijetila.

"Ta borba je moj cilj jer znam da ću, kad se idući put napokon budemo borili, biti spremna na sve. Prošlo je neko vrijeme i drugačija sam borkinja, kao što je drugačija i ona. Ali, ja u svom umu više nemam možda, nemam namjeru nešto možda pokušati. Moj um je sad usmjeren isključivo naprijed, bez obzira na sve. Ako treba, bit ću spremna i umrijeti tamo", potvrdila je Valentina.

Amandu iduće čeka obrana titule bantam kategorije protiv Julianne Pene. Ta borba na rasporedu je 22. prosinca na UFC 269 priredbi. Nakon toga će ponovno aktualno postati pitanje što slijedi Amandi, kao što je aktualno pitanje što slijedi Valentini. UFC ima opciju organizirati žensku borba koja bi mogla biti pravi hit i ostvariti brojke barem blizu onima kakve je uz sebe donosila Ronda Rousey. Ne znamo što čekaju.

Linker
14. travanj 2024 12:16