UFC

Miesha Tate jednostavno ne pripada vrhu niti jedne kategorije: Lauren Murphy uvjerljivo ju je pobijedila

Lauren Murphy i Miesha Tate

 Twitter (ufc)
Bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije totalno je nadjačana u meču protiv trećerangirane izazivačice

Glavni program večerašnjeg UFC on ABC 3 eventa započeo je borbom u ženskoj muha kategoriji. Miesha Tate nakon poraza od Ketlen Vieire u bantam kategoriji, odlučila je preći u muha kategoriju i pokušati napraviti uspon ka vrhu te kategorije.

Težak zadatak imala je u debiju jer s druge strane našla se trećerangirana izazivačica Lauren Murphy koja je djelovala vrlo motivirano već od samog početka.

Murphy je meč otvorila pritiskom i pokušavala je nametnuti svoj tempo Mieshi Tate. Međutim, dobar dio prve runde odvijao se u klinču uz povremene pokušaje rušenja od strane obje borkinje. Iako je Tate došla iz više kategorije, nije se vidjela nekakva prednost u fizičkoj snazi, no Lauren Murphy zapravo je jedna od fizički najsnažnijih borkinja u ovoj kategoriji. Nismo previše konkretne akcije vidjeli u prvoj rundi koja je bilo poprilično tijesna jer niti jedna borkinja nije napravila nešto što bi joj dalo jasnu prevagu.

Druga runda otvorena je s dosta aktivnijim razmjenama u stojci. Murphy je dobro pogađala direktima, naročito prednjim i uspjela je raskrvariti nos Mieshe Tate. Nakon nešto više od minutu druge runde, Murphy je došla do lijepog rušenja ‘‘double leg‘‘ rušenjem, ali Tate se relativno brzo vratila na noge. Kad god bi Miesha pokušala skratiti distancu ili započeti sa svojom kombinacijom, Murphy bi ju odmah presjekla prednjim direktom. Puno eksplozivnije i brže djelovala je Lauren tijekom druge runde. Miesha je povremeno imala uspjeha pogađajući desnicom, ali prednji direkt Lauren Murphy bio je glavna priča gotovo svake razmjene u stojci. Miesha je najbolji udarac u dotadašnjem tijeku borbe pogodila 25 sekundi prije kraja druge runde. Borkinje su bile u klinču uz ogradu kaveza, a Tate je sjajno pogodila laktom u lice svoje protivnice. Murphy je ipak jako dobro reagirala na taj udarac i niti malo nije bila uzdrmana.

Tate je u treću rundu ušla sa znaćajnom štetom na licu, a preko klinča pokušavala je tražiti rušenje. Murphy je fizički djelovala superiornije i lakoćom je branila te pokušaje. Hrabro se Miesha borila iako je vidno gubila u ovom meču. Nije se predavala i kroz otvorene razmjene tražila je preokret. Najviše se ipak nadala uspješnom rušenju, ali Murphy je kroz cijeli meč odlično branila takve pokušaje. Čini se kako je Tate još u drugoj rundi pretrpila i lom jagodične kosti jer imala je veliku oteklinu ispod lijevog oka.

Na koncu je Murphy ipak zasluženo slavila jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 29-28) i vratila se pobjedama nakon poraza od Valentine Shevchenko u devetom mjesecu protekle godine. Podsjećamo, Murphy je prije toga bila na pet pobjeda u nizu i danas je potvrdila kako pripada vrhu ove kategorije. Lauren je izjavila kako u meč protiv Valentine Shevchenko nije ušla spremna, a mučila ju je i bolest. Sada djeluje spremno za izboriti novi ‘‘title shot‘‘.

Što se Mieshe Tate tiče, njena želja za novim ‘‘title shotom‘‘ zbilja je velika, ali jednostavno ne postoji kategorija unutar koje može konkurirati najboljim borkinjama. Možda bi najbolja odluka za nju bila da se ponovno povuče, ali to ćemo prepustiti njoj.

Linker
27. travanj 2024 01:05