UFC

Završnica kakvoj se nismo nadali: Brian Ortega izgubio je od Yaira Rodrigueza nesretnim načinom

Yair Rodriguez vs. Brian Ortega

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Glavna borba večeri između Yaira Rodrigueza i Briana Ortege završila je nakon nešto više od četiri minute

Nažalost, UFC on ABC 3 priredba nije nas zabavila glavnom borbom večeri onako kako nas je zabavljala većinom ostalih mečeva na programu. Meč između Yaira Rodrigueza i Briana Ortege završio je već u prvoj rundi, ali do prekida je došlo načinom koji nikada ne volimo vidjeti.

Brian Ortega i Yair Rodriguez cijelog tjedna isticali su kako su prijatelji te da ne preferiraju međusobni obračun. Ipak, nakon što su dobili znak za početak meča, prijateljstvo je stavljeno sa strane i obojica su krenuli po pobjedu.

Ortega je relativno brzo došao do klinča, pritisnuo je Rodrigueza uz kavez i tražio je priliku kojom bi odveo borbu u parter. Yair je djelovao mirno i dobrim dijelom gledali smo Ortegu kako povremeno baca udarce koljenom iz klinča, dok je Yair petom pogađao Ortegin ‘‘list‘‘ na pomalo čudnovat, ali domišljat način. Četiri minute prije kraja runde, Ortega je odveo borbu u parter i taman kad se činilo da bi se Yair mogao naći u velikim problemima, Ortega se odvojio od Rodrigueza koji ga je pokušao uhvatiti u polugu, a nakon odvajanja od Rodrigueza, Ortega je legao i uhvatio se za rame. Bio je to kraj borbe jer Brianu je ‘‘iskočilo‘‘ rame i nije mogao nastaviti s borbom.

Uistinu nesretan završetak glavne borbe večeri. Sjajan smo event gledali kroz preostalih 11 mečeva i prava je šteta što se glavna borba večera nije stigla niti rasplamsati. Rodriguez je tako upisao pobjedu, a hoće li mu UFC dati obećani ‘‘title shot‘‘ nakon ovakve pobjede, teško je reći. Josh Emmett mogao bi profitirati iz ovoga jer on je drugi legitimni kandidat za sljedećeg izazivača, a njegova pobjeda nad Calvinom Kattarom ipak je značajnija od ovakve pobjede nad Ortegom.

Što se Briana tiče, on je sada na dva poraza u nizu i tri u posljednja četiri nastupa. Ipak, ovakav poraz neće mu nitko naročito spočitavati.

Rodriguez je nakon borbe rekao kako se radi o nesretnom slučaju i da preferira pobijediti na drukčiji način. Dodao je kako je spreman pružiti Ortegi revanš, ali da će prepustiti UFC-u da odluče što je sljedeće za njega.

Šteta je što se ne može puno toga napisati o ovom meču, ali zato ne propustite naš izvještaj preliminarnog dijela priredbe koji možete pročitati OVDJE, a još više uzbuđenja bilo je na ostatku ‘‘main carda‘‘ o kojem možete čitati klikom na LINK.

Rezultate kompletne priredbe možete pročitati pri dnu ovog teksta.

UFC on ABC 3 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Yair Rodriguez def. Brian Ortega via TKO (ozljeda) - R1, 4:11

Amanda Lemos def. Michelle Waterson via submission (giljotina) - R2, 1:48

Li Jingliang def. Muslim Salikhov via TKO - R2, 4:38

Matt Schnell def. Su Mudaerji via submission (trokut gušenje) - R2, 4:24

Shane Burgos def. Charles Jourdain via većinskom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 28-28)

Lauren Murphy def. Miesha Tate via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Punahele Soriano def. Dalcha Lungiambula via KO - R2, 0:28

Ricky Simon def. Jack Shore via submission (arm-triangle choke) - R2, 3:28

Bill Algeo def. Herbert Burns via TKO - R2, 1:50

Dustin Jacoby def. Da Un Jung via KO - R1, 3:13

Dustin Stoltzfus def. Dwight Grant via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Emily Ducote def. Jessica Penne via jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 30-27)

Linker
17. travanj 2024 00:24