UFC

Miesha Tate oduševljena je umirovljenjem Amande Nunes: ‘Hvala Bogu, nema šanse da bi ju netko porazio‘

Miesha Tate

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije iskreno je priznala kako je Nunes jednostavno razina iznad ostalih

Povlačenje Amande Nunes iz sporta izazvalo je podijeljene reakcije MMA javnosti. Neki su razočarani jer je UFC ostao bez najveće borkinje u povijesti, ali podosta je onih koji smatraju da će UFC-ova bantam kategorija sada biti puno zanimljivija nakon povlačenja Brazilke.

Nunes je bila nedodirljiva za gotovo sve ostale izazivačice u kategoriji i njeni mečevi za titulu nisu privlačili velik interes. Sada za pojas konkurira više borkinja podjednake kvalitete i to bi trebalo podići zanimljivost ove kategorije.

Gostujući na UFC-ovoj ceremoniji primitka u Kuću slavnih, bivša prvakinja bantam kategorije, Miesha Tate, dobila je priliku osvrnuti se na umirovljenje Amande Nunes. Reporter MMA Junkieja spomenuo je kako povlačenje Amande donosi ‘‘novi dašak života‘‘ za ostatak kategorije i pitao je Mieshu Tate slaže li se s tom konstatacijom.

‘‘Da, apsolutno! Nema šanse da bi ju netko od nas porazio. Hvala Bogu, sada je kategorija širom otvorena. Ja vjerujem da sam jednu borbu udaljena od napada na titulu. Znam da to možda zvuči pomalo ludo, ali razmislimo o mom povratku. Imala sam dominantnu pobjedu prekidom (protiv Marion Reneau), zatim tijesan poraz protiv top 5 borkinje Ketlen Vieire. S povratkom u bantam kategoriju, mislim da bi moje ime trebalo biti barem unutar ‘šešira‘. Voljela bih da me se makar razmatra kao konkurenticu za napad na titulu.‘‘, rekla je Tate.

Miesha Tate inače je u trećem mjesecu 2016. godine došla do titule prvakinje u bantam kategoriji. ‘‘Submissionom‘‘ u petoj rundi borbe porazila je tadašnju prvakinju Holly Holm. Četiri mjeseca kasnije, Tate je branila pojas na UFC 200 eventu protiv Amande Nunes. Brazilka ju je porazila gušenjem u prvoj rundi, a četiri mjeseca nakon toga Tate je upisala poraz i u meču protiv Raquel Pennington.

Neposredno nakon borbe, Miesha Tate obznanila je svom timu kako jednostavno nema više ‘‘ono nešto‘‘ i odlučila se povući iz sporta. Njena mirovina potrajala je do sredine 2021. godine, a Tate se vratila uvjerljivom pobjedom protiv Marion Reneau. Krajem 2021. godine uslijedio je meč protiv Ketlen Vieire, a tu borbu Miesha je izgubila jednoglasnom odlukom sudaca. Sredinom prošle godine Tate se spustila u muha kategoriju, ali Lauren Murphy porazila ju je jednoglasnom odlukom.

Sada nakon povlačenja Amande Nunes, UFC je u potrazi za borkinjama koje će se boriti za upražnjenu titulu. Miesha Tate očito smatra kako su joj šanse za osvojiti titulu puno veće nakon povlačenja Nunes, a izlet u muha kategoriju ionako se pokazao neuspješnim.

11. mjesto u poretku izazivačica zauzima Miesha Tate kad je bantam kategorija u pitanju. Napad na upražnjenu titulu sigurno neće dobiti, ali jedna dobra pobjeda uistinu bi ju približila samom vrhu. Upitno je može li 36-godišnja Tate poraziti neku od top 5 borkinja, jer u protekla dva nastupa nije izgledala kao da može.

Linker
26. travanj 2024 20:28