UFC

‘Kralj Rija‘ vraća se u kavez! Legendarni Jose Aldo nastupit će na UFC 301 eventu, objavljeno je ime njegovog protivnika

Jose Aldo

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
37-godišnji Brazilac posljednji MMA nastup odradio je u osmom mjesecu 2022. godine

Veliki povratak sprema se na UFC 301 eventu koji će se 4. svibnja (peti mjesec) odžati u Rio de Janeiru. U kavez će se vratiti ‘‘Kralj Rija‘‘, legendarni Jose Aldo. 37-godišnji Brazilac jedan je od najvećih boraca u povijesti ovog sporta u mirovinu se povukao još u osmom mjesecu 2022. godine.

Aldo je u tim trenucima bio u posljednjem pohodu na još jedno osvajanje UFC-ove titule. Iza sebe imao je tri uzastopne pobjede, a eventualna pobjeda nad Merabom Dvalishvilijem vjerojatno bi mu pružila mogućnost da se bori za UFC-ovu titulu prvaka u bantam kategoriji. Sanjao je Aldo o osvajanju pojasa u još jednoj težinskoj kategoriji (bio je prvak u perolakoj kategoriji), ali Merab Dvalishvili ‘‘ubio je‘‘ je njegove snove.

Gruzijac je porazio Alda jednoglasnom odlukom sudaca i Aldo je shvatio kako mu se neće pružiti prilika za napad na pojas. Povukao se legendarni Brazilac nakon tog poraza, ali ubrzo je najavio kako će pokušati graditi boksačku karijeru. Odradio je Jose prošle godine ukupno tri boksačka meča. Borba protiv Emmanuela Zambrana vodi se kao egzibicijski boksački meč u kojem je Aldo slavio na bodove. Mečevi protiv Jeremyja Stephensa i Estebana Gabriela Espindole tretiraju se kao profesionalni boksački mečevi, a Jose Aldo upisao je pobjedu i remi u tim mečevima (remizirao je sa Stephensom).

Dolazak UFC-a u Rio de Janeiro očito je bio primamljiv razlog da se Aldo vrati u kavez, jer to je grad u kojem Aldo živi od svoje 17. godine. Protivnik Joseu Aldu bit će Jonathan Martinez, 29-godišnji američki borac koji vuče salvadorske i meksičke korijene. Martinez je trenutno 14. borac u poretku izazivača unutar UFC-ove bantam kategorije i uživa sjajan pobjednički niz. Martinez je slavio u posljednjih šest profesionalnih nastupa.

Preostaje nam vidjeti radi li se o jednokratnom Aldovom povratku u kavez ili se Brazilac vraća na dulje vrijeme. Možda je vratio motivaciju za još jedan pokušaj osvajanja pojasa, a moguće je da jednostavno želi odraditi oproštajni nastup pred domaćom publikom.

Također, tu je i dio priče o kojoj smo vam pisali nakon što je UFC uvrstio Alexa Pereiru i Charlesa Oliveiru na program UFC 300 eventa. Tada smo vam naveli kako su donekle ‘‘upropastili‘‘ priredbu u Brazilu, jer dvije najveće brazilske MMA zvijezde neće moći nastupiti u Rio de Janeiru. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ taj propust pokušavaju nadomjestiti povratkom Josea Alda.

Linker
26. travanj 2024 22:34