UFC

MMA Junkie bira 30 najvećih boraca u povijesti UFC-a: Zasad su otkrili trojicu, jedan od njih je Ngannou

Francis Ngannou

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jedan od najpoznatijih svjetskih MMA portala složio je zanimljivu rang ljestvicu

Zanimljiv projekt dolazi od strane MMA Junkieja. Naime, UFC ove godine proslavlja svoj 30. rođendan, a kako bi obilježili njihov rođendan, portal MMA Junkie odlučio je složiti listu 30 najvećih UFC-ovih boraca u povijesti.

Listu su formirali na zanimljiv način. Svaki od 12 članova njihove redakcije složio je individualnu listu najvećih 30 boraca u povijesti UFC-a, a zatim se pristupilo bodovanju. Borac koji bi se našao na prvom mjestu nečije liste dobio bi 30 bodova. Drugoplasirani bi dobio 29 i tako sve do 30. mjesta koje nosi jedan bod. Nakon što su zbrojeni bodovi sa svih 12 lista, oformili su jedinstveni poredak 30 najvećih UFC-ovih boraca.

Svaki dan MMA Junkie otkrit će po jednog borca s liste, a dosad su ih otkrili trojicu. 30. mjesto u njihovom poretku zauzeo je Dustin Poirier, dok je na 29. mjestu legendarni Frank Shamrock. Za razliku od Poiriera, Shamrock se može pohvaliti titulom prvaka, a zapravo se radi o prvom UFC-ovom prvaku poluteške kategorije. Shamrock je pojas branio čak četiri puta i zasluženo je ispred Poiriera u poretku.

Nakon Poiriera i Shamrocka, došao je red na 28. najvećeg borca u povijesti UFC-a. Prema MMA Junkieju, Francis Ngannou zauzeo je tu poziciju. ‘‘Predator‘‘ je bivši prvak UFC-ove teške kategorije, a pojas je jednom uspješno obranio.

Pod okriljem UFC-a upisao je 12 pobjeda i dva poraza, a može se pohvaliti pobjedama nad velikanima poput Stipe Miočića, Alistaira Overeema, Andreija Arlovskog, Juniora dos Santosa, Caina Velasqueza itd.

Ngannou bi vjerojatno bolje kotirao na ovoj ljestvici da je odlučio ostati unutar UFC-a. Početkom ove godine napustio je UFC s pozicije prvaka teške kategorije i tako je ostao na samo jednoj obrani titule. Klikom na LINK možete pogledat video u kojem osoblje MMA Junkieja pojašnjava zašto je Ngannou našao svoje mjesto u poretku najboljih UFC-ovih boraca.

Bit će jako zanimljivo popratiti ostatak ove rang ljestvice. Prije svega, tko će biti na prvom mjestu? Hoće li to biti Jon Jones, Georges St-Pierre, Anderson Silva ili možda Demetrious Johnson? Jako nas zanima i mjesto koje će zauzeti Stipe Miočić, ali moramo se strpjeti prije nego MMA Junkie otkrije kompletnu ljestvicu.

Trenutno poznati poredak MMA Junkieja za najboljeg UFC-ovog borca u povijesti:

30. Dustin Poirier

29. Frank Shamrock

28. Francis Ngannou

Linker
01. svibanj 2024 10:26