UFC

MMA Junkie proširio rang ljestvicu najvećih UFC-ovih boraca u povijesti: Cejudo unutar top 20, Cruz, Velasquez i Hughes nisu

Henry Cejudo

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Jedan od najpoznatijih MMA portala na svijetu iz dana u dan širi svoju rang ljestvicu

Ranije ovaj mjesec pisali smo vam kako MMA Junkie ususret UFC-ovom 30. rođendanu (12.11.) slaže ljestvicu 30 najvećih UFC-ovih boraca u povijesti.

Iz dana u dan, MMA Junkie otkrije jednog borca sa svoje ljestvice, a 12.11. saznati ćemo tko je najveći UFC-ov borac u povijesti, prema odabiru članova MMA Junkiejeve redakcije.

30. mjesto u poretku MMA Junkieja zauzeo je Dustin Poirier, a zatim su uslijedili Frank Shamrock i Francis Ngannou. O tome smo vam ranije i pisali, a nakon toga nismo vas izvještavali o ovoj temi.

Sada je osjetno više boraca na ljestvici i poredak je poznat sve do 17. mjesta. Zanimljivo da je Dustin Poirier zasad jedini borac na listi koji se nikada nije okitio UFC-ovom titulom prvaka. Nakon njega uslijedili su borci koji su osjetili epitet prvaka.

Jedan Cain Velasquez zauzeo je 24. mjesto, veliki Matt Hughes pomalo iznenađujuće tek je na 21. mjestu, a Dominick Cruz (23. mjesto) i Frankie Edgar (26. mjesto) nisu uspjeli niti ući u top 20.

Na dosad otkrivenom poretku našle su se i tri žene. Joanna Jedrzejczyk smještena je na 27. mjesto u poretku, Valentina Shevchenko je 22., a Ronda Rousey zauzela je 20. mjesto.

MMA Junkie danas je otkrio tko se nalazi na 17. mjestu, a radi se o Henryju Cejudu, takozvanom ‘‘Triple C-ju‘‘. Cejudo je osvajao titulu prvaka u dvije različite težinske kategorije (muha i bantam), a u obje kategorije uspješno je i branio pojaseve.

Cejudo se može pohvaliti pobjedama nad mnoštvom velikana među kojima se ističu Demetrious Johnson, T.J. Dillashaw i Dominick Cruz. Trogodišnja pauza u periodu od 2020. do 2023. godine vjerojatno je koštala Cejuda još boljeg plasmana na ovoj ljestvici. Cejudo je propustio dobar dio svog ‘‘primea‘‘, a po povratku u kavez, Cejuda je porazio Aljamain Sterling. Deset pobjeda i tri poraza upisao je Cejudo unutar UFC-ovog kaveza, a 17. mjesto sasvim je respektabilno ako uzmemo u obzir koliko velikih boraca je nastupalo u UFC-u.

Što se tiče samog rangiranja boraca, svi 12 novinara MMA Junkieja sudjelovalo je u kreiranju rang ljestvice. Svaki od 12 članova/ica složio je svojih 30 najvećih UFC-ovih boraca u povijesti. 30. mjesto u poretku nosi jedan bod, a prvo nosi 30. Nakon što su pozbrajani bodovi sa svih rang ljestvica, došlo se do jedinstvene rang ljestvice.

Dosad poznati poredak možete pročitati u nastavku ovog članka.

MMA Junkie - 30 najvećih UFC-ovih boraca u povijesti (poredak od 17. do 30. mjesta):

No. 30: Dustin Poirier

No. 29: Frank Shamrock

No. 28: Francis Ngannou

No. 27: Joanna Jedrzejczyk

No. 26: Frankie Edgar

No. 25: Tito Ortiz

No. 24: Cain Velasquez

No. 23: Dominick Cruz

No. 22: Valentina Shevchenko

No. 21: Matt Hughes

No. 20: Ronda Rousey

No. 19: Max Holloway

No. 18: Chuck Liddell

No. 17: Henry Cejudo

Linker
27. travanj 2024 18:03