UFC

MMA legenda pokajala se zbog svog postupka iz 2009. godine: ‘To je najsramotniji trenutak u mom životu‘

Quinton ”Rampage” Jackson

 TASS/DDP USA/PROFIMEDIA Tass/ddp Usa/profimedia
‘Rampage‘ se prisjetio jedne od najviralnijih scena u povijesti ‘The Ultimate Fightera‘

Vjerojatno ne postoji ljubitelj MMA sporta koji nije, barem jednom, na YouTubeu pogledao videozapis u kojem Quinton Jackson demolira vrata unutar dvorane tijekom snimanja 10. sezone "The Ultimate Fightera". Vrata su stradala 2009. godine, a legendarni "Rampage", koji je tada bio trener uz Rashada Evansa, javnosti je tom prilikom praktično demonstrirao značenje svoga nadimka. Bivši prvak UFC-ove poluteške divizije, u ponedjeljak se, 14 godina godina kasnije, osvrnuo na jedan od najviralnijih trenutaka u povijesti TUF-a.

"Pokušavao sam otići jer su prevarili jednog od mojih boraca. Nije mi se sviđalo kako se ponašaju prema mom timu, pa sam pokušavao napustiti teretanu. Ta vrata to nisu zaslužila, ali ja sam pokušavao otići", rekao je 44-godišnji Amerikanac u razgovoru za Seconds Out.

Okidač je bio poraz (većinskom odlukom) njegovog borca, Scotta Junka, od Matta Mitrionea, člana Evansova tima. Rampage se udaljio od oktogona, "zakucao" bocu s vodom u zid, a sve ostalo je - povijest.

"Znao sam čim sam prolio tu vodu... Pomislio sam, pusti me da odem van, izvan dometa kamere, jer ne znam što bih mogao učiniti ako izgubim živce. Ne znam što ću učiniti ili reći, vjerojatno ću nekoga povrijediti", rekao je Jackson, pa se pokajao zbog onog što je učinio vratima:

"To je najsramotniji TV trenutak u mom životu. Zašto sam to morao učiniti vratima? Udaram glavom u vrata...zašto sam to morao učiniti?".

Linker
08. travanj 2024 23:50