UFC

MMA trener upozorava: ‘Michel Pereira više je od atrakcije. On je predodređen za UFC prvaka‘

Michel Pereira
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilski borac Michel Pereira ide po treću uzastopnu pobjedu u UFC-u

Preliminarni dio UFC 264 priredbe nudi potencijalnu borbu večeri. Michel Pereira i Niko Price na papiru garantiraju odličan i uzbudljiv meč. ''Demolidor'' je sve popularniji borac, a njegova UFC karijera uhvatila je zamah s dvije pobjede u nizu. Njegov niz vjerojatno bi bio bolji da nije diskvalificiran zbog nedopuštenog udarca koljenom u borbi protiv Diega Sancheza. Rafael Alejarra kondicijski je trener za MMA, a u razgovoru za MMA Fighting naglasio je kako je Michel Pereira puno više od atrakcije.

''On nije samo atrakcija, on je predodređen za UFC prvaka. Njegova borba protiv Khaosa Williamsa pravi je dokaz. Odradio je ozbiljnu borbu, bez opuštanja i 'showboatinga'. Smatrali smo kako će Williams čekati priliku za jedan ubojiti udarac i stoga se Michel borio drukčije i ozbiljnije. Mislim da Pereira zna kako pristupiti određenom protivniku.'', rekao je Alejarra.

''Demolidora'' sada čeka težak ispit. Niko Price opasan je borac, no zadnju pobjedu upisao je još 2019. godine protiv Jamesa Vicka. Nakon toga uslijedio je poraz nokautom u borbi protiv Vicentea Luquea te remi protiv Donalda Cerronea koji je kasnije preinačen u ''No contest'' zbog Priceova pozitivnog testa na THC. Price i Pereira poznati su po spektakularnim potezima te nekonvencionalnom stilu borbe. Međutim, ukoliko Pereira protiv opasnih nokautera pristupa na neki ozbiljniji način, nije isključeno da borba protiv Pricea ne opravda očekivanja u potpunosti. Pobjeda u ovoj borbi bila bi treća u nizu za ''Demolidora'' i nakon toga bi vjerojatno dobio priliku protiv rangiranog protivnika. Rafael Alejarra vjeruje kako je pitanje vremena kada će Pereira doći do samog vrha.

''Pereira je svestran. Zna kada neke stvari smije raditi, a kada ne. On je ozbiljan kandidat za titulu. Na putu smo ka tome. Nadam se da će njegova iduća borba nakon ove biti protiv Top 15 protivnika, a nakon toga će uslijediti protivnici iz samog vrha. Michel je spreman testirati se protiv bilo kojeg borca.''

Dotaknuo se Alejarra i pristupa kojim će Pereira ući u borbu protiv Pricea.

''Poštujemo ga (Pricea) i znamo da pokušava napredovati u organizaciji. Moramo biti oprezni protiv njega, no ne mogu vam odgovoriti kako će Pereira pristupiti toj borbi. Michel će biti unutra te će osjetiti kako treba pristupiti. Znamo da je ovo dobra borba za njega, no ne pokušavam omalovažiti Niku Pricea. Upravo suprotno, on je sjajan sportaš i vjerujem kako će njihova borba vjerojatno biti borba večeri.''

Rafael Alejarra brazilski je trener s dvoranom u Las Vegasu. Iskusni trener radio je s nizom poznatih i velikih boraca poput Wanderleija SIlve, Juniora Dos Santosa, Demiana Maie i mnogih drugih. Sada je fokusiran na nadolazeće nade poput Michela Pereire i Manela Kapea, a ponovno radi i s prvakinjom Bellatora, Cris Cyborg. Nije teško složiti se s njime kako je Pereira svestran i talentiran borac, no loši nastupi protiv Tristana Conollyja i Duška Todorovića (na SBC 19 priredbi) nisu tako daleka prošlost i ''Demolidoru'' tek predstoji dokazivanje protiv boraca na najvišoj razini.

Linker
14. travanj 2024 04:36