UFC

Niko Price o novim pravilima vezanim za marihuanu: ‘Nebitna promjena, previše novca sam trošio‘

Niko Price
 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov velteraš tvrdi da mu nova pravilima po pitanju konzumiranja marihuane ne igraju nikakvu ulogu

Atletska komisija u Nevadi (NAC) više neće kažnjavati borce zbog konzumiranja marihuane. Naime, jednoglasnom odlukom, komisija je odlučila usvojiti ista pravila koja propisuje USADA po ovom pitanju. Borcima će nastup biti zabranjen jedino ako su vidno pod utjecajem alkohola ili marihuane.

Niko Price jedan je od boraca kojemu su prijašnja pravila naštetila. Naime, UFC-ov velteraš u rujnu 2020. godine remizirao protiv Donalda Cerronea, no borba je naknadno preinačena u ''No contest'' jer je Niko Price bio pozitivan na THC (Tetrahidrokanabinol). Iako ''Hybrid'' nije pobijedio protiv Cerronea, šteta je napravljena s financijskog aspekta, a Price je bio i suspendiran šest mjeseci zbog pozitivnog testa. Atletska komisija u Nevadi naredila mu je plaćanje kazne u iznosu od 8500 američkih dolara. Iako Price stara pravila i zabranu korištenja marihuane smatra totalno nelogičnom, ipak je izvukao neke pozitivne stvari iz cijele priče.

''Radi se o nebitnoj promjeni pravila za mene. Prestao sam s pušenjem trave još od suspenzije i sada sam nova osoba te ću biti drukčiji tip životinje u kavezu. Suspenzija i prestanak konzumiranja otvorili su mi oči po pitanju novca koji sam trošio na sve to. Još sam morao i komisiji platiti kaznu. Sada sam bolja osoba te sam živahniji nego prije. Moj cardio je na višem levelu sada. Moja preciznost također se poboljšala i udaram jače.'', objasnio je Price u obraćanju medijima ususret UFC 264 priredbi.

''Hybrid'' je i prije borbe protiv Cerronea imao problema s padom dopinškog testa zbog konzumiranja marihuane. 2017. godine nokautirao je Alexa Morona u prvoj rundi, no i ta je borba preinačena u ''No contest'' zbog Priceovog pozitivnog testa. Također, i tada ga je komisija oplela po džepu, no samo sa tisuću dolara kazne. Sada ga čeka borba protiv Michela ''Demolidora'' Pereire, a Niko je najavio nešto drukčiju i bolju verziju sebe.

''Nakon suspenzije, cijelo vrijeme sam bio u dvorani. Transformirao sam se u drugog borca. Započeo sam s drukčijim programom dizanja utega te sam dodao neke UFC-ove programe. Kombinirao sam sve to s nekim svojim metodama. Puno sam radio na svojim kickovima te na eskivažama. Morao sam poraditi na kretnjama glave (eskivažama) jer je iritirajuće imati 250 šavova na licu.'', rekao je Price koji očito planira postati tehnički profinjeniji borac.

Borba njega i ''Demolidora'' na papiru je jedna od najuzbudljivijih borbi na cijeloj priredbi. Oba borca poznati su spektakularnim potezima i nokautima, no vidjet ćemo što nova verzija Nike Pricea može ponuditi. Na pobjedu čeka od listopada 2019. godine i spektakularnog nokauta ''upkickom'' protiv Jamesa Vicka.

Linker
27. travanj 2024 00:13