UFC

Moicano je zadovoljan što nije došlo do prekida: ‘Ovako sam saznao od čega sam sačinjen‘

Renato Moicano

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Mnogi su ostali šokirani odlukom suca Marca Goddarda da pusti borbu do samog kraja

Renato Moicano napustio je Octagon nakon svoje UFC 272 borbe "na štitu". Tako možemo opisati način na koji je odradio borbu protiv Rafaela Dos Anjosa, u kojoj je na kraju uvjerljivo poražen sudačkom odlukom. Bivši prvak većinu je vremena dominirao, a sudac Goddard je početkom četvrte i pete runde bio blizu toga da Moicanu ne dozvoli nastavak borbe. No, on ga je uvjerio da je sposoban nastaviti i ovaj ga je pustio. Nije uspio ugroziti Dos Anjosa, no ostao je u borbi i danas je zbog toga ponosan, ali i zahvalan.

"Jako sam zahvalan sucu što nije prekinuo borbu. U suprotnom slučaju ne bih znao od čega sam sačinjen. Ja sam borac koji uvijek pokušava ići naprijed, uvijek pokušavam uzvratiti i zbog toga mislim kako je sudac napravio odličan posao", rekao je Moicano u razgovoru za TMZ.

Moicano je zapravo po svom rezimeu jedan vrlo neobičan borac. Iako preferira borbu na nogama i ona mu jako dobro ide, on još niti jednu pobjedu u karijeri nije ostvario nokautom ili tehničkim nokautom. Od svojih 16 pobjeda, devet je ostvario prisiljavanjem na predaju, a sedam sudačkom odlukom. Ipak, ovdje je borba u parteru bila ono što ga je frustriralo, prije svega dominacija njegovog protivnika.

No, ne žali što je prihvatio boriti se samo tri tjedna nakon prethodne borbe.

"Ne žalim što sam prihvatio ovu borbu. Znao sam da nisam sto posto spreman za borbu, iako sam dolazio iza odličnog treninga kampa, ali protiv Hernandeza je to bilo za borbu na tri rundu, a osim toga sam ga završio. Nakon borbe sam odmah otputovao u Brazil i uživao sam u odmoru. Pio sam pivo i jeo steakove. Ipak, kad se pojavi ovakva prilika, na tebi je da daš sve od sebe i pokušaš. Bio sam spreman pobijediti ga, ali njegova taktika bila je bolja od moje. Rušio me na pod, a tamo se dogodilo ono što me ljutilo, dominirao je. Ljut sam zbog toga i znam da moram dodatno u dvorani raditi na svom hrvanju i jiu-jitsuu. Nisam očekivao da će se to dogoditi, no i da sam znao bih opet prihvatio borbu", potvrdio je svoje namjere.

Dodao je još Moicano kako vjeruje da je borba bila uzbudljiva i zabavna te kako je on u njoj pokazao puno toga. Sad mu je cilj odmoriti, oporaviti se i na kraju vratiti u dvoranu te čekati novi poziv UFC-a, za koji je rekao da će biti spreman.

Linker
26. travanj 2024 14:43