UFC

(VIDEO) Covington kaže da ga Masvidal nije nimalo uzdrmao! Pogledajte još jednom, što vi mislite?

Covington vs. Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
Usporene snimke nam kao i uvijek mogu otkriti neke nove detalje, ali i dati nam bolji uvid u već poznate

"Nisam bio uzdrman niti me je ozbiljno pogodio. Jednostavno sam kratko izgubio ravnotežu. Lateralno sam se kretao i spotaknuo preko vlastite noge. Možda je izgledalo kao da sam zaplesao, ali nije bilo tako. Ja sam njega uzdrmao puno jače mojim ground n' poundom. On može biti sretan što smo imali suca koji me je skinuo s njega jer na ulici bih mu oduzeo život", izjava je Colbyja Covingtona vezana uz situaciju iz četvrte runde njegove UFC 272 borbe protiv Jorgea Masvidala.

Možda je to i jedina situacija u 25 minuta njihove borbe u kojoj je Covington pokazao neku slabost, u kojoj se činio ranjiv. No, niti to nije htio priznati, niti to nije htio dozvoliti da si Masvidal uzme kao zaslugu. Je li uistinu bilo tako ili je ipak na par sekundi napustio kontrolu borbe, ali i svog tijela? To nam dobro može otkriti usporena snimka udarca, ubačena u Fight Motion kompilaciju.

Ona se nalazi ispod teksta, a trenutak koji spominjemo nalazi se pred kraj iste. I možemo vidjeti kako su se Colbyjeva koljena poprilično odrezala, nešto što inače baš i ne viđamo kod spoticanja, kako je on opisao tu situaciju. No, Masvidal je u tim trenucima borbe bio već toliko umoran da jednostavno nije imao snage niti elana na svoj udarac povezati još nešto čime bi svog bivšeg prijatelja dodatno ugrozio.

Naravno, unutar same kompilacije nalazi se još nekoliko zanimljivih situacija iz preostalih borbi, uz nekoliko završnica, koje je uvijek lijepo vidjeti u HD rezoluciji te na ovakav način. Upravo tome ove kompilacije i služe pa uživajmo zajedno u još jednoj.

Linker
26. travanj 2024 14:05