UFC

Bila bi to nevjerojatna životna priča: Terrance McKinney planira postati UFC prvakom iduće godine

Terrance McKinney

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
27-godišnji američki borac tijekom studentskih dana, bio je klinički mrtav nakon konzumiranja droge

U samo dva tjedna razmaka, Terrance McKinney (12-3-0) odradit će dva UFC meča. Ovaj izuzetno talentirani 27-godišnjak krajem veljače savladao je Faresa Ziama gušenjem u prvoj rundi, a ovaj vikend čeka ga meč protiv Drewa Dobera.

''T-Wrecks'' prihvatio je meč protiv Dobera na ''short notice'', nakon što je Rick Glenn morao otkazati nastup zbog ozljede. Htio se McKinney boriti i proteklog vikenda protiv Rafaela dos Anjosa, ali UFC ga nije baš razmatrao kao opciju, jer RDA je ipak puno renomiraniji borac nego što je trenutno McKinney. Međutim, perspektivni borac vjeruje kako će i on jako brzo postati renomirano ime unutar lake kategorije.

''Moj cilj je biti u top 10 do kraja ove godine. Dober je u mojim očima top 15 borac, a ja sam si razmišljao da ako ga pobijedim i ostavim dobar utisak protiv njega, to će me staviti točno gdje želim biti. Mislim da će me staviti barem na 15. mjesto u poretku izazivača, ako pobijedim.'', otkrio je McKinney svoje planove, a zatim je progovorio o još većim ambicijama, tako što se dotaknuo i svoje nekadašnje hrvačke karijere.

''Uvijek sam govorio da ću biti prvak savezne države, ali bio sam užasan hrvač. Na kraju sam to ostvario dvaput. Nakon toga rekao sam da ću biti u UFC, govorio sam to Herbu Deanu kad sam ga upoznao, a kasnije mi je upravo on sudio meč unutar UFC-a. Htio sam biti All-American barem jednom i to sam ostvario. Kao što sam rekao, ja konstantno vidim što će se dogoditi, a idući cilj je postati UFC-ovim prvakom lake kategorije, naravno.'', otkrio je Terrance u MMA Houru te je dodao kako će to ostvariti iduće godine, no ako nastavi trenutnim tempom, možda čak i ranije.

''Ljudi će vidjeti da je ovo Božja volja i to je ono što želim da vide te da pronalaze mir u Njemu. Možda trenutno gubite, ali On će vas odvesti do pobjede. Ne kažem da će mi sve doći na pladnju. Zato me vidite u dvorani svaki dan. Morate raditi i zaslužiti ono što želite. Svaki put kad nešto učinite, nemojte se uzdizati. Znajte da bez Boga ništa ne bi bilo moguće.'', rekao je vrlo religiozni McKinney.

Inače, iza Terrancea McKinneyja stoji jako zanimljiva priča. Tijekom svojih studentskih dana, McKinney se upoznao s drogama i noćnim životom, a jednog dana dotaknuo je samo dno. Prije odlaska na nastavu, konzumirao je psilocibinske gljive ('čarobne gljve'). Stvar je izmakla kontroli i policija je morala reagirati. McKinney je iskočio kroz stakleni prozor, a pronađen je na dvorištu, krvave glave i preznojen. Prema vlastitim navodima, imao je jake halucinacije i vidio je ''demone''. Uhićenju se opirao i policajci su morali upotrijebiti elektro šoker. Liječnička služba ubrzo je također morala intervenirati, a Terranceovo srce stalo je čak dva puta. On je klinički bio mrtav na putu do bolnice, ali liječnici su ga vratili u život.

''To je zauvijek promijenilo ovu igru za mene.'', rekao je McKinney u UFC-ovom videu koji su snimili o njemu (možete ga pogledati pri dnu teksta).

McKinney je nakon toga preokrenuo svoj život te je dogurao do UFC-a. Već u debiju, ostvario je zanimljiv rekord. Nokautirao je Matta Frevolu nakon sedam sekundi borbe i upisao je najbrži nokaut u povijesti UFC-ove lake kategorije te četvrti najbrži u povijesti promocije.

Trenutno je na dvije pobjede unutar najjače svjetske MMA organizacije, a trećom pobjedom dodatno bi se primaknuo vrhu. Ipak Drew Dober najteži je protivnik u njegovoj dosadašnjoj karijeri. 33-godišnji Drew trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, no pobijedili su ga borci poput Islama Makhacheva i Brada Riddella. Doberu je pobjeda imperativ i McKinneyja čeka težak zadatak. Međutim, uz mukotrpan rad i svoju vjeru u Boga, prošao je ''T-Wrecks'' i teže ispite, a vidjeti ga kao prvaka u nekoj fazi karijere, bio bi vrhunac njegove sjajne životne priče.

Linker
20. travanj 2024 05:03