UFC

Mokaev dominantno protiv Johnsona, nitko nije stigao do prekida u prvom dijelu preliminarnih borbi

Muhammad Mokaev  

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Mokaev dokazao još jednom zašto ga smatraju velikim potencijalom

Event je započeo borbom Claudia Silve i Nicolasa Dalby u kojoj su oba borca tražila povratak na pobjedničke staze. Claudio Silva je nakon 14 uzastopnih pobjeda, od koji je njih pet ostvario unutar UFC-ove organizacije zaredao 2 poraza, dok je Nicolas Dalby tražio pobjedu kojom bi isprao gorak okus u ustima nakon prošlogodišnjeg poraza protiv TIma Menasa.

Silva je puno bolje otvorio borbu, te sjajnim tehnikama u parteru osvojio prvu rundu. U drugoj rundi Dalby je ubacio u višu razinu te radeći štetu protivniku u stojci, ali i u parteru, te vršeći pritisak i iscrpljujući protivnika vratio se u borbu te osvojio drugu rundu. U trećoj rundi oba borca su imala svojih svijetlih trenutaka, ali nešto konkretniji kako u stojci tako i u parteru ipak se pokazao Dalby, te u konačnici odnio pobjedu kod sva tri suca (29-28, 29-28, 29-28).

Iduće na red došle su borkinje koje su htjele popraviti svoj dosadašnji utisak. Sjedne strane stajala je Victoria Leonardo koja je nakon potpisa za UFC zaredala dva poraza, te Mandy Bohm, njemačka borkinja koja je u UFC stigla neporažena, ali u prvom nastupu već upisala prvi poraz.

Prva runda prošla je bez previše akcije gdje su obje borkinje ‘nagrađene‘ zvižducima iz publike, ali što je runda više odmicala obje borkinje su počele pogađati i imale svoje trenutke, a prema sucima više je ipak napravila Victoria. U drugoj rundi Victoria se ponovno pokazala kao fizički jača borkinja stišćući Bohm uz kavez i pogađajući udarce iz bliske borbe. U trećoj rundi Bohm je promijenila taktiku, ubacila u višu brzinu i snažni kickovima u nogu pokušala slomiti protivnicu. No Victoria ponovno borbu okreće u svoju korist koristeći svoju fizičku snagu i vršeći pritisak na Bohm uz sami kavez. Sva tri runde u konačnici su pripale fizički puno snažnijoj Victoriji Leonardo, koja se ovime vratila na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza.

U trećoj borbi večeri susrela su se dva borca koji su imali identičan učinak u posljednjih četiri borbe. Oba borca poražena su tri puta, te su se našli u situaciji gdje im je pobjeda važnija nego ikada.

Borbu je konkretnije otvorio Nelson koji je vršio pritisak i svim silama pokušao rušiti Herberta u parter, no to mu nikako nije uspijevalo. Herbert se u jednom trenutku i othrvao Nelsonovim pokušajima rušenja te ga pogodio s nekoliko dobrih laktova, no niti jedan borac nije bio naročito konkretan. U nastavku borbe Nelson je preuzeo ulogu agresora te vršeći pritisak uspješno povezivao i ručne kombinacije te na kraju uzeo drugu rundu. Nakon 1-1 u prve dvije runde Herbert se pokazao kao bolji borac u posljednjoj dionici borbe te potpuno nadjačao Nelsona u parteru i u konačnici odnio pobjedu kod sva tri suca (29-28, 29-28, 29-28).

Napokon su na red stigli borci koji imaju dugačak pobjednički niz, a to su Charles Johnson i Muhammad Mokaev. Charlesu je ovo debi za UFC organizaciju nakon četiri uzastopne pobjede, dok je Mokaev i dalje neporažen u svojih sedam nastupa od kojih je jednu pobjedu upisao unutar UFC-a. Mokaev je smatran jednim od najvećih mladih prospekata unutar UFC-ove organizacije, a sada je to i dokazao dominantnom pobjedom protiv Johnsona.

Borba je protekla u jednakom tonu kroz čitave tri runde. Bila je to borba prepuna hrvanja, pokušaja i branjenja rušenja i vršenja pritiska uz kavez. Agresor je kroz sve tri runde bio Mokaev koji je uspijevao Johnsona baciti u parter i držati ga tamo, no svaki put bi se Johnson ustao ili pokušavao i sam doći u dominantnu poziciju. Dominantna, ali ne previše uzbudljiva izvedba Mokaeva donijela mu je prednost na sve tri sudačke kartice 30-27.

Linker
19. travanj 2024 10:52