UFC

'Morao je slomiti obje ruke, ovo je jedna od najluđih stvari koje sam ikad vidio'

Justin Gaethje i Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Borilačka zajednica oduševljena je glavnom borbom UFC 249 priredbe!

Noć sa subote na nedjelju donijela nam je toliko željeni povratak UFC-a, ali i općenito velikih sportskih događanja. A svi oni koji su pratili spektakl u Jacksonvilleu nisu mogli ostati razočarani.

Večer ispunjenu brojnim poznatim licima predvodila su dva fanovima nevjerojatno atraktivna i uzbudljiva borca koji su još jednom opravdali sva očekivanja. Justin Gaethje (22-2) i Tony Ferguson (25-4) ostavili su srce u Octagonu, a nakon nešto više od 20 minuta bespoštedne borbe i sudačke intervencije novi privremeni prvak u lakoj kategoriji postao je 31-godišnji 'The Highlight'.

Gaethje je na Floridi oduševio jednom impresivnom predstavom, a zaustavivši nevjerojatni Fergusonov niz od 12 pobjeda sebi je osigurao mjesto u borbi s aktualnim prvakom Khabibom Nurmagomedovom.

"Bit će to jedna od najnasilnijih borbi ikada. To vam mogu garantirati", najavio je još uoči ove priredbe predsjednik UFC-a Dana White i, čini se, dosta precizno prognozirao ovaj okršaj.

A kako su dvoboj elitnih boraca iz lake kategorije doživjeli drugi borci i borkinje možete saznati iz kompilacije najzanimljivijih komentara s društvenih mreža.

Reakcije na Gaethje vs. Ferguson:

"Mora vam biti žao Fergusona. Zaustavljen je jedan fenomenalan pobjednički niz i ostao je bez prilike da se bori s kraljem ove kategorije. I to nakon što su već pet puta pokušali dogovoriti njihov meč. Kakva luda priča. Gaethje je postao sjajan nakon što je doživio dva poraza otkako je stigao u UFC" - Aljamain Sterling.

"Od čega su ova dvojica napravljeni? Sjajna borba" - Brian Kelleher.

"Je*eni prvak!!! Čestitam Justinu Gaethjeu. I sva čast Tonyju Fergusonu na srčanosti." - Dominick Reyes.

"Odličan prekid Herba Deana. Ferguson je četiri i pol runde trpio veliku štetu." - Sarah Kaufman.

"Obje ruke Justina Gaethjea moraju biti slomljene, ovo je jedna od najluđih stvari koje sam ikad vidio. Žao mi je Tonyja." - Alexander Volkanovski.

"Obični fanovi gledaju na Gaethjea kao na običnog 'brawlera', ali ja sam oduvijek govorio da se podcjenjuje njegova tehnika. No, ovoga puta je svima pokazao. Čestitke Justinu i Trevoru Wittmanu. Za mene je ova borba bila jedan od najinspirativnijih koje sam ikad gledao." - Michael Chiesa.

"O moj Bože. Stvarno sam htjela da se to zaustavi i ranije. Ovo je bilo teško gledati. Justin se odlično borio i mrzim što je netko morao izgubiti." - Tatiana Suarez.

"Kakva izvedba. Ova tehnički dotjerana verzija Gaethjea je zastrašujuća." - Angela Hill.

"Ovaj novi i strpljivi Justin Gaethje je jedan strašan lik. Apsolutna dominacija. Može li on zaustaviti Khabibovo hrvanje?" - Megan Anderson.

"Pojas stiže u Elevation team. Čestitke Justinu, pokazao si svijetu koliki si ubojica." - Curtis Blaydes.

"Tony Ferguson je nevjerojatno čvrst tip. Zaslužuje svako poštovanje." - Francis Ngannou.

"Ovo je bilo sve čemu smo se nadali i više od toga, čestitke obojici!" - Gerald Meerschaert.

"Justin Gaethje s tom crno zlatnom kombinacijom! Čestitke ubojici!" - Corey Anderson.

"Kakva izvedba Justina Gaethjea. Tony ti si istinski ratnik." - Kamaru Usman.

"Nevjerojatna izvedba Gaethjea! Tony je luđak! Kakva večer i kakve borbe. Hvala UFC-u i Dani Whiteu." - Chris Weidman.

"Svima sam rekao još prije mjesec dana da će se ovo dogoditi, a govorili su mi da sam 'hejter'." - Dustin Poirier.

Linker
30. travanj 2024 10:10