UFC

Najavljeno mnoštvo borbi za UFC priredbu 13. lipnja, Vettoriju i Robersonu nova prilika

Karl Roberson i Marvin Vettori
 screenshot/YouTube
Nakon što je najavljeno kako bi UFC Fight Night 176 priredbu, koja će se održati 13. lipnja, trebala predvoditi borba ženske muha kategorije između Jessice Eye i Cynthije Calvillo, na isti program dodano je još sedam borbi. No, teško je moguće reći da će istima publika biti zadovoljna.

Zbog svega što se događalo prije desetak dana, kao najzanimljivija borba ovog programa zvuči okršaj srednje kategorije između Marvina Vettorija i Karla Robersona. Oni su se trebali boriti u Jacksonvillu, 16. svibnja, no Roberson je borbu otkazao na dan održavanja, što je rezultiralo susretom u predvorju hotela i bijesnom reakcijom talijanskog borca koji je glasno negodovao kako su mu propali mjeseci priprema. No, čini se kako oni neće propasti nego će se borba samo održati dva tjedna kasnije nego što je bilo planirano. Na Robersonu je da ovog puta kilograme skine prirodnije i zdravije te da ne dođe do zdravstvenih problema kao u Jacksonvilleu.

Među preostalih šest borbi, tri su u muškoj te tri u ženskoj konkurenciji. U perolakoj kategoriji borit će se Andre Fili i Charles Jourdain, a o ostatku spomenitih najavljenih borbi vjerojatno puno govori podatak da je Fili najveće ime od svih najavljenih. U muha kategoriji borit će se Jordan Espinosa i Mark De La Rose te također Ryan Benoit i Tyson Nam.

Kako je glavna borba u ženskoj muha kategoriji, tako će se u istoj održati i preostale tri do sada najavljene ženske borbe. Julia Avila borit će se protiv Karol Rose, Ariane Lipski protiv Luane Caroline te kazahstanska debitantica Mariya Agapova protiv Melisse Gatto, Brazilke koja će debitirati nakon odrađene doping suspenzije.

Sve u svemu, nakon što su fanovi prokomentirali kako se ovdje radi o najlošijoj glavnoj borbi neke UFC priredbe, jednaki komentari nastavili su se i na račun programa. Možda će se u međuvremenu najaviti još koja zanimljiva borba, no ovo nam otkriva bitnu činjenicu. UFC bez internacionalnih boraca ne može ponuditi niti približno dobre programe u nizu, kao što je u slučaju standardne situacije.

UFC Fight Night 176 - Dosadašnji popis borbi

Jessica Eye vs. Cynthia Calvillo
Andre Fili vs. Charles Jourdain
Marvin Vettori vs. Karl Roberson
Julia Avila vs. Karol Rosa
Ariane Lipski vs. Luana Carolina
Jordan Espinosa vs. Mark De La Rosa
Mariya Agapova vs. Melissa Gatto
Ryan Benoit vs. Tyson Nam

Linker
26. travanj 2024 06:15