UFC

Najbolja ženska MMA borba u povijesti dobiva revanš: Joanna Jedrzejczyk vraća se u kavez

Joanna Jedrzejczyk

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
ESPN je došao do informacija oko datuma i lokacije održavanje ove borbe

Više od dvije godine prošle su od trenutno posljednjeg nastupa Joanne Jedrzejczyk. Poljakinja je u trećem mjesecu 2020. godine odradila sjajan meč protiv Zhang Weili, ali izgubila je podijeljenom sudačkom odlukom.

Gotovo svi relevantni MMA portali proglasili su tu borbu najboljom u 2020. godini, a lice Joanne Jedrzejczyk nakon meča ostalo je upečatljivo do dana današnjeg.

Poljakinja je zbog inaktivnosti uklonjena iz poretka izazivačica u slamka kategoriji, ali njen povratak u kavez uskoro bi mogli gledati. Ono što je posebno uzbudljivo jeste činjenica da ju gotovo sigurno čeka revanš protiv Zhang.

ESPN-ov Marc Raimondi otkriva iz pouzdanih izvora kako su Kineskinja i Poljakinja verbalno pristale nastupiti na UFC 275 priredbi koja se održava 11. lipnja (šesti mjesec) u Singapuru. UFC-ov glavni poslovni direktor Hunter Campbell potvrdio je tu informaciju za ESPN. Preostalo je samo da borkinje službeno potpišu ugovor i promocija će potvrditi ovaj meč.

Zhang je nakon pobjede nad Joannom upisala dva uzastopna poraza. Oba put izgubila je od prvakinje Rose Namajunas i sada traži povratak pobjedama. Kineskinju promociju uistinu ne štedi kad su u pitanju protivnice. Posljednja četiri meča odradila je protiv Namajunas (x2), Joanne i Jessice Andrade.

UFC 275 priredba već sad djeluje sjajno. Glover Teixeira i Jiri Prochazka predvodit će priredbu borbom za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Valentina Shevchenko branit će pojas prvakinje muha kategorije, a protivnica će joj biti Taila Santos.

Robert Whittaker i Marvin Vettori također su potvrđeni za taj event, a revanš najvećeg meča u povijesti ženskog MMA-a (Zhang vs. Jedrzejczyk) svakako je fantastično pojačanje za ionako sjajan program singapurške priredbe.

Linker
09. travanj 2024 12:51