UFC

Najveće iznenađenje u povijesti UFC-a skupo koštalo jednog kladioničara

Shana Dobson vs. Mariya Agapova
 Screenshot (Twitter, UFC)
Shana Dobson (4-4) jedna je od glavnih priča nakon završetka UFC on ESPN 15 priredbe

Ova 31-godišnja Amerikanka nakon tri poraza u nizu stigla je u lasvegaški APEX kompleks kao najveći 'underdog' na čitavom popisu borbi te za vikend iznenadila osam godina mlađu i iznimno talentiranu Mariyu Agapovu (9-2) iz Kazahstana.

Nakon što je preživjela tešku uvodnu rundu i brojne napade agresivne Agapove, Dobson je u drugoj iskoristila umor svoje suparnice te u potpunosti preokrenula meč i tehničkim nokautom stigla do iznenađenja, ali i pobjede kojom je vjerojatno zadržala svoj posao u UFC-u.

Američki mediji pišu da je pobjeda Dobson najveće iznenađenje u povijesti UFC-a, barem kada gledamo tečajeve na kladionicama.

Naime, prema informacijama kojima raspolaže MMAOddsbreaker.com, tečaj na Dobson u pojedinim je kladionicama dostigao visokih 12.5.

To je, prema MMAOddsbreakeru, najveće iznenađenje u povijesti UFC-a koje je s 'trona' skinulo T.J. Dillashawa (8.65), odnosno njegovu pobjedu nad Renanom Baraom iz 2014. godine.

Prema istoj je stranici, pobjeda Shane Dobson je i drugo najveće iznenađenje u povijesti MMA-a. Tu pak prvo mjesto drži Rameau Thierry Sokoudjou na čiju je pobjedu nad Antonijom Rogerijom Nogueirom (Pride 33) tečaj bio 14.5.

Američki mediji javljaju i kako je Dobson razočarala jednog kladioničara koji je na favoriziranu Agapovu uložio 25 tisuća dolara. Oklada je to koju mnogi nisu mogli shvatiti budući da je neimenovani igrač riskirao tolike novce da potencijalno zaradi 1775 dolara.

Linker
19. travanj 2024 00:44