UFC

(VIDEO) Vicente Luque uistinu je ‘Silent Assassin‘: Pogledajte kako je zaustavio Chiesu u prvoj rundi

Vicente Luque vs. Michael Chiesa

 Screenshot (youtube, Ufc)
30-godišnji Brazilac jedan je od najboljih velteraša na svijetu

Dok se priča o vrhu velter kategorije, često se tu vrti nekoliko istih imena. Kamaru Usman neprikosnoveni je kralj kategorije, Colbyja Covingtona smatra se drugim najboljim, a Gilbert Burns i Leon Edwards borci su koji su blizi vrhu, ali ipak ne najbolji.

Khamzat Chimaev, Shavkat Rakhmonov i Sean Brady u očima mnogih su najveći potencijali veltera, a neki od njih zasigurno su i budući prvaci. Jorge Masvidal i Stephen ''Wonderboy'' Thompson dugo su pri vrhu, ali također nedovoljno dobri za iskorak na sami vrh. Jedno ime često se zaboravlja u svim ovim kombinacijama, a to je ono Vicentea Luquea (21-7-1, 14-3 UFC).

30-godišnji Brazilac zapravo je fenomenalan borac. Trenutno je četvrti u poretku izazivača velter kategorije i u nizu je od četiri uzastopne pobjede. Prije toga, bio je u još boljem nizu od šest pobjeda zaredom, ali Stephen Thompson prekinuo je njegovu seriju pobjeda krajem 2019. godine.

Luque je pobjeđivao borce poput Belala Muhammada, Tyrona Woodleyja i Michaela Chiese, a sve ih je završio u prvoj rundi. Radi se o borcu koji posjeduje razoran udarac te je 11 puta slavio nokautom, ali je također izrazito opasan i u parteru. Osam pobjeda upisao je ''submissionom'', a samo dvaput slavio je na bodove. Bonuse je osvajao u posljednja tri nastupa (dvaput za izvedbu, jednom za borbu večeri, a ukupno je osam puta nagrađen bonusom. Dakle, ne samo da je kvalitetan, nego se i bori jako atraktivno.

Luquea ovaj tjedan čeka nastup u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 206 priredbi. Protivnik će mu biti Belal Muhammad, borac kojeg je 2016. nokautirao u prvoj rundi. Obojica su od tad prošli svašta, odradili su pregršt borbi, a Muhammad je dogurao do petog mjesta u poretku izazivača.

Pobjedom u ovoj borbi, obojica će se nadati ''title shotu''. Situacija je komplicirana jer Leon Edwards sljedeći je na redu, a Khamzat Chimaev također će napravit značajan skok u poretku izazivača. Tu je i uvijek prisutni Colby Covington, kao i Gilbert Burns. Dana White izjavio je kako Chimaeva čeka meč protiv Covingtona, a pobjednik te borbe, vjerojatno će dobiti priliku napasti pojas nakon borbe Edwardsa i Usmana.

To znači da će Luque ili Muhammad morati upisati još jednu pobjedu nakon međusobnog obračuna. Tu se Gilbert Burns nameće kao potencijalni protivnik za nekog od njih, ali u slučaju Luquea to ne dolazi u obzir. Vicente i Gilbert jako su bliski prijatelji te su već odbili međusobni obračun.

Kako će UFC razriješiti gužvu pri vrhu veltera, preostavljamo njima na razmišljanje. Mi ćemo se okrenuti ovotjednoj UFC priredbi, a tjedan ćemo otvorit podsjetnikom na posljednji Luqueov nastup i pobjedu protiv Michaela Chiese. ''Silent Assassin'' u kolovozu (osmi mjesec) prošle godine, zaustavio je Chiesu u prvoj rundi. ''D'arce'' gušenje presudilo je ''Mavericku, a koliko je Luque impresivno izgledao u toj borbi, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 01:57