UFC

Nakon intervencije liječnika otkazana jedna borba večerašnjeg UFC programa

Karl Roberson
 screenshot/YouTube
Večerašnji UFC-ov Fight Night na svom će programu sadržavati jednu borbu manje. Naime, nakon što jučer nije zadovoljio maksimalno dozvoljenu težinu srednje kategorije za borbu protiv Marvina Vettorija, Karl Roberson sad je u potpunosti otkazao borbu, budući da od liječnika nije dobio dozvolu za nastup.

UFC je službeno obavijestio kako će večerašnja priredba sadržavati deset umjesto planiranih 11 borbi, budući da je Karl Roberson iz medicinskih razloga morao odustati od nastupa. Navedeno je kako razlozi otkaza nisu vezani uz potencijalnu zarazu koronavirusom, nego da je došlo do zdravstvenih problema uzrokovanim skidanjem kilograma. Roberson na kraju u tome nije uspio, nego je potpuno iscrpljen na vagu stao s kilogramom više od dozvoljenih 84.

29-godišnji Roberson trenutno je u jako dobroj formi i njegova borba protiv Marvina Vettorija trebala je biti vrlo važna za kategoriju. Upravo Vettori kotira kao borac koji je Israelu Adesanyi stvorio najviše problema od svih njegovih dosadašnjih UFC protivnika i Talijan na tome gradi svoju priču prema vrhu. Dok je tako, što češći nastupi su mu itekako potrebni, no bez ovog je ostao na sam dan kad je trebao ući u Octagon. Dodatni je to peh za Vettorija, koji je zbog pandemijea koronavirusa već ostao bez borbe protiv Darrena Stewarta planirane za 21. ožujka u Londonu. Nakon toga je za 25. travnja ugovoren upravo protiv Robersona, da bi ta borba dobila novi termin na današnji dan, no sad više niti to nije u igri za sjajnog 26-godišnjeg borca.

Na ovaj način program priredbe ostaje na šest borbi uvodnog i četiri borbe glavnog programa, osim ako UFC u međuvremenu nešto ne promijeni. Uvodni program trebao bi krenuti točno u ponoć, a glavni u 3 sata iza ponoći.

Linker
24. travanj 2024 13:25