UFC

‘Nakon što postanem prvakinja, želim mijenjati živote u svojoj zajednici. Pokrenut ću projekt u svom gradu‘

Mayra Bueno Silva

 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Diego Ribas/zuma Press/profimedia
‘Rođena sam u zajednici gdje se nije jelo svaki dan‘

Za Mayru Bueno Silva, osvajanje upražnjene ženske titule u bantam kategoriji na UFC-u 297 više je od pukog dobivanja priznanja kao jedne od najboljih borkinja na svijetu.

"Želim promijeniti živote. Mislim da je to moja motivacija (da osvojim pojas) – promijeniti živote u svojoj zajednici. Za mene se sve vrti oko ovoga. Radi se o meni kao prvakinji koja će promijeniti živote", kazala je u razgovoru za MMA Junkie.

Silva (10-2-1, 5-2-1 UFC) susreće Raquel Pennington (15-8, 12-5 UFC) u srazu za upražnjeni pojas koji je ostavila Amanda Nunes kada se u lipnju povukla iz sporta.

Iako je Silva uporna i nasilna unutar oktogona, izvan njega ima meko srce. Dolazi iz skromnih zajednica u Brazilu i rekla je da je svjedočila – i iskusila – siromaštvo, kriminal i mnoštvo drugih teških situacija dok je odrastala u svom rodnom gradu Uberlandiji. Ne želi da sljedeća generacija trpi iste probleme kroz koje je ona prošla.

"Teško je govoriti o ovome, ali ja sam rođena u zajednici u kojoj ponekad nisam jela, toga nije bilo svaki dan. Ne želim da djeca u mojoj zajednici ostanu u istom položaju. Kad osvojim pojas, pokrenut ću projekt u svom gradu", zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 16:13