UFC

‘Nakon svakog udarca noge su mi se zatresle, mislim da protiv njega na sparingu nisam dobio niti jednu rundu‘

Alexander Volkov

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia
Dugogodišnji trening partneri nastupiti će jedan nasuprot drugoga u arapskoj prijestolnici borilačkog svijeta

Dogovoren je susret dva sunarodnjaka, Alexandera "Drago" Volkova i Sergeija Pavlovicha u sunaslovnoj borbi na UFC on ABC 6 priredbi koja se održava 22. lipnja u glavnom gradu Saudijske Arabije, Rijadu.

Dugogodišnji prijatelji i sparing partneri ostali su zatečeni odlukom UFC-a kada su vidjeli da se sastaju unutar kaveza.

Volkov se posljednji put borio u rujnu kada je ugušio Taija Tuivasu u drugoj rundi njihove sunaslovne borbe UFC-a 293, dok je Pavlovich bio neuspješan u napadu na privremenu titulu protiv Engleza, Toma Aspinalla, krajem prošle godine.

Unatoč najavi borbe, oba teškaša su tvrdila da ne znaju ništa o tome te je početni plan bio da se Volkov bori protiv Jailtona Almeide na UFC-u 302.

Dvojica ruskih teškaša treniraju jedan s drugim nekoliko godina, a 35-godišnji Volkov je u šali objavio sliku najave borbe na svojim društvenim mrežama, uz natpis: "Kad šala ode predaleko".

U početku su oba borca pokušala odgoditi meč prema ruskoj medijskoj kući, RingSide24, ali Volkov priznaje da je prešao svoj limit odbijanja borbi u UFC-u.

Uoči njihove borbe, "Drago" je prokomentirao kako su izgledale runde sparinga između njih dvojice.

"Udara kao konj, vrlo snažno. Bilo je jako teško raditi s njim. Mislim da protiv njega na sparingu nisam dobio niti jednu rundu. Nakon svakog udarca noge su mi se tresle. Da budem iskren, kad je došao na sparing, pokušao sam što manje stajati s njime jer sam shvatio da svaki put kada me udari, riskiram tešku ozljedu."

Posljednji put kada je 35-godišnjak bio nokautiran, 2018. godine, doživio je nokaut u trećoj rundi od strane Derricka Lewisa u borbi koju je dominirao od samog početka do nesretnog kraja. Sergej Pavlovič jedan je od najjačih udarača u UFC-u, a prije poraza protiv Aspinalla, bio je na pobjedničkom nizu od šest borbi, pri čemu su sve pobjede došle nokautom u prvoj rundi. Glavni događaj UFC-ove priredbe u Rijadu je meč srednje kategorije između Roberta Whittakera i Khamzata Chimaeva, pri čemu pobjednik navodno osvaja priliku za napad na naslov.

Linker
17. travanj 2024 16:26