UFC

Napravljen još jedan bitan korak za dolazak UFC-a u Francusku

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE / AFP
Prošlog je petka u francuskom Ministarstvu sporta održana press konferencija na kojoj su potvrđeni daljnji koraci za potpunu regulaciju slobodne borbe u toj europskoj zemlji. Na konferenciji je sudjelovao Francuski boksački savez, a upravo će ta institucija djelovati kao regulator do odvajanja posebnog MMA saveza.

UFC je medijima poslao priopćenje u kojem izražavaju zadovoljstvo onime što se moglo čuti na toj "presici".

"Zadovoljni smo jer je ministrica sporta Roxana Maracineanu poduzela ključan korak prema priznavanju MMA sporta u Francuskoj. Francuska je lider u sportu i ona koja gradi trendove za čitav svijet. Iako priznavanje MMA sporta iziskuje još nekoliko koraka, mi smo uzbuđeni radi budućnosti i nadamo se da bi mogli dovesti LIVE UFC event u tu zemlju. Voljeli bi se zahvaliti svima koji su bili involvirani u proces regulacije našeg sporta. Također se radujemo suradnji s Francuskim boksačkim savezom, koji dijeli jako mnogo pozitivnih vrijednosti s MMA sportom", stoji u priopćenju koje potpisuje Lawence Epstein, jedan od glavnih ljudi američke organizacije.

Za one koji su malo dublje pratili situaciju u toj zemlji, slobodna borba je godinama bila zabranjena kao sport, a priredbe su održavanje ilegalno ili polu legalno. I to sve radi razno raznih lobija, poput onog džudaškog, koji su pokušavati na sve načine blokirati brzo rastući sport. Ipak, posljednjih godina se situacija promijenila pa je ta zemlja dobila i svoje prve velike mega zvijezde poput francusko-kamerunskog teškaša Francisa Ngannoua. Očito je došlo vrijeme da MMA postane potpuno legalan i potpuno reguliran sport. Taj bi se proces trebao finalizirati dolaskom UFC-a, što je jedan od ciljeva te kompanije u 2020. godini, kao što je to najavio predsjednik UFC-a Dana White.

Linker
19. travanj 2024 17:14