UFC

Nate Diaz i Dustin Poirier ne prestaju od UFC-a tražiti međusobnu borbu

Poirier vs. Diaz

 Twitter (Dustin Poirier)
Ono što se u trenutku činilo kao sigurna stvar zapravo je daleko od službene potvrde

Dustin Poirier i Nate Diaz žele se međusobno boriti. To je vrlo jasno već neko vrijeme, a činilo se kako će isto biti i ostvareno, nakon što je Poirier izjavio kako bi uskoro trebao imati borbu i to jednu koju je prihvatio na "short notice". Brzo se došlo do saznanja kako se radi o okršaju s Nateom Diazom te kako bi UFC-ova PPV priredba u veljači ili ožujku tu borbu trebala ugostiti. No, tu je sve stalo.

Borba nije dogovorena, ali borci očito nemaju namjeru tako brzo odustati od iste. Poirier je nedavno izjavio kako trenutno ne gleda prema lakoj kategoriji nego da je u fazi karijere gdje ga zanimaju zabavne (čitaj: one na kojima se može dobro zaraditi) borbe u velter kategoriji, a borba protiv Diaza tu apsolutno zadovoljava kriterije. S druge strane, Nate je pred posljednju borbu na UFC ugovoru izjavio kako ju želi odraditi što prije.

Da Dustin neće lako odustati od ove borbe svjedoči objava na njegovom Twitter profilu. Zapravo, on je postavio plakat na kojem se nalazi njegova fotografija uz Diazovu. To je vjerojatno dovoljno da svi zaključe kako je to borba u kojoj se on idući put vidi. Uostalom, borbu su i oni sami dužni fanovima, budući da su je trebali odraditi krajem 2018. godine na UFC 230 priredbi, ali Poirier je tim putem istu otkazao zbog ozljede.

Mogući problem oko potvrde ove borbe otkrio je nedavno Ariel Helwani, napisavši kako je UFC spreman ugovoriti tu borbu, no uz uvjet da Diaz produži ugovor na još jednu ili dvije borbe nakon nje, što se čini kako on u ovom trenutku nije spreman napraviti. Diaz je namirisao priliku za veliku zaradu kroz eventualni boksački meč protiv Jakea Paula, a dok je pod ugovorom s UFC-om tako što nije moguće. Dana White je više puta naglasio kako svojim borcima neće dozvoliti nikakve izlete koji bi uključivali Paula. Pretpostavlja se kako Diaz namjerava odraditi taj meč, a onda se eventualno vratiti u UFC za završni čin trilogije s Conorom McGregorom.

S druge strane, on također požuruje UFC po pitanju ugovaranja borbe protiv Poiriera. Tako je također na Twitter postavio fotografiju s njihovog sučeljavanja nastalog nakon najave gore spomenute neodržane borbe, uz itekako jasan komentar.

"UFC, prestanite se igrati sa mnom. Smatrajte ovo kao moj potpis ugovora za borbu protiv ovog šu*ka s kojim se već neko vrijeme namjeravam boriti. Prestanite usporavati pravu borilačku igru. Vrijeme je", napisao je Nate.

Za Diazov ugovor znamo kako ga veže uz UFC još jednu borbu, ali nismo upoznati s time koliki je njegov vremenski rok, oliti do kad mu UFC mora ponuditi borbu. Sve se čini kako trenutno traje igra mačke i miša za koju je teško zaključiti ili pretpostaviti kasnijeg pobjednika. Nate je inače vrlo čvrst pregovarač i čini se kako nema namjeru trenutno stavljati potpis na novi ugovor s promocijom. S druge strane, ovo su već poznati UFC-ovi trikovi, koji na nekim borcima vjerojatno i upale, ali teško da će ovog puta uspjeti na to navesti čovjeka koji je već jako dobro osmislio što želi.

Linker
22. travanj 2024 22:42