UFC

Nate Diaz kritizirao Khabiba i Conora: ‘Khabib je preplašeni borac, a sada je u Kući slavnih‘

Conor McGregor vs. Nate Diaz

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Popularni borac iz Stocktona nikad nije bio fan umirovljenog Dagestanca

Jako zanimljivo gostovanje u MMA Houru sinoć je odradio Nate Diaz. Ranije tijekom dana imali ste prilike pročitati koliko mu UFC stvara problema oko odlaska iz promocije, ali nije to bila jedina tema koje su se voditelj Ariel Helwani i Nate Diaz dotakli.

Naravno da je Conor McGregor bio jedna od tema. Diaz je u trećem mjesecu 2016. godine uskočio na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Conora McGregora i šokirao je svijet završivši irsku zvijezdu gušenjem u drugoj rundi. Pet i pol mjeseci kasnije, McGregor i Diaz odradili su revanš, a slavio je Conor većinskom odlukom sudaca.

Conor je nakon toga pobijedio i Eddieja Alvareza u meču za prvaka UFC-ove lake kategorije, a onda su uslijedila dva poraza. Krajem osmog mjeseca 2017. godine, McGregor je odradio boksački meč protiv Floyda Mayweathera te je izgubio prekidom u desetoj rundi. Što se MMA-a tiče, tu je uslijedio meč protiv Khabiba Nurmagomedova koji je odradio u desetom mjesecu 2018. godine, ali također je izgubio. Nate Diaz smatra kako bi Conor bolje prošao u tim mečevima da je pristao odraditi trilogiju s njim.

‘‘Conor je bio ugušen od strane Khabiba, nije naučio? Nije naučio kako izbjeći gušenje. Da je odradio trilogiju sa mnom, naučio bi kako ne biti ugušen. Mogao je postati bolji, ali me odbio. Preskočio je red.‘‘, poručio je Diaz.

Khabib Nurmagomedov također nije ostao pošteđen Diazovih kritika. Poznato je kako se Nate i Khabib nikada nisu voljeli, ali nikada se nisu niti borili. Unatoč tome, animozitet je i dalje prisutan, a Diaz je kritizirao Khabibovu karijeru i njegovo uvrštenje u UFC-ovu Kuću slavnih.

‘‘Khabib je mala kuja također. Koga je on pobijedio za titulu? Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Obojica su bili završavani na isti način na koji ih je on završio. Ti nisi dobar. Ti si preplašeni borac, cijelo vrijeme bojiš se boriti, a sada si u Kući slavnih?‘‘, bile su Diazove kritike upućene ka Khabibu.

Sve u svemu, bilo je to vrlo zanimljivo gostovanje Natea Diaza u Helwanijevoj emisiji, a kompletnu snimku tog intervjua možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
01. svibanj 2024 04:23