UFC

Nate Diaz tvrdi da ga UFC drži kao taoca: ‘Jedini vrijedni protivnici za mene su Ngannou i Adesanya‘

Nate Diaz

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Iskusni UFC-ov borac objasnio je koliko mu UFC stvara problema prilikom pokušaja da napusti promociju

Više od godinu dana prošlo je od posljednjeg nastupa Natea Diaza pod okriljem UFC-a. Jedna od najvećih zvijezda ove promocije nije kročila u kavez nakon toga, iako mjesecima zaziva meč.

Diazu je preostao jedan meč prema postojećem ugovoru s UFC-om, a ne planira potpisati novi ugovor. UFC stoga odugovlači s ugovaranjem njegove borbe, iako je tu bilo pregršt zainteresiranih boraca za obračun s Diazom, a Nate je spreman prihvatiti doslovno bilo koji meč. Prilikom gostovanja u MMA Houru, Diaz je otkrio više detalja.

‘‘Pokušao sam odraditi meč, ali oni ne žele da izađem iz ugovora i drže me poput taoca. Želim van, to je moj glavni cilj. Oni žele da se borim protiv Conora. Ne planiram se boriti s Conorom sada jer se naši vremenski okviri ne podudaraju.‘‘

Kevin Holland, Khamzat Chimaev, Dustin Poirier, samo su neki od boraca koji su bili zainteresirani za obračun s Diazom, a tu je i sveprisutni Jake Paul. Diaz ističe da je apsolutno svejedno tko će se naći na suprotnoj strani.

‘‘Zainteresiran sam za sve. Želim aktivnost. Borit ću se protiv bilo koga.‘‘, izjavio je Diaz, a zatim je dodao kako samo dvojicu boraca vidi kao dostojne protivnike za njega.

‘‘Jedini vrijedni protivnici koje UFC ima za mene su Francis Ngannou i Adesanya.‘‘, rekao je Diaz kojeg se ne može shvatiti ozbiljno u vezi ove izjave.

Iako meč između Diaza i Khamzata Chimaeva ne djeluje naročito smisleno u ovom trenutku, jer Chimaev stilski apsolutno ne odgovara Diazu, a i Čečen je u lovu na titulu, Diaz tvrdi kako je pristao čak i na taj meč. Ipak, do borbe na kraju nije došlo.

‘‘Čak sam prihvatio i meč protiv Khamzata Chimaeva koji je stilski loš protivnik za mene zato što on cijelu borbu samo drži protivnikovu nogu. On je novajlija i žele napraviti zvijezdu od njega, ali ja ga ne volim, niti on voli mene.‘‘, otkrio je Nate.

Mnogi će pretpostaviti kako Diaz ne želi potpisati novi ugovor jer sama ponuda nije zadovoljavajuća s financijske strane. Borac iz Stocktona ističe kako se uopće ne radi o novcu.

‘‘Ne želim više novca. Želim se baviti nekim drugim stvarima. Razgovarao sam s njima (UFC-om) i uz svo dužno poštovanje, možda nekad poslije potpišem novi ugovor, ali sada želim otići.‘‘, izjavio je Diaz u razgovoru s Helwanijem.

Nate je tijekom razgovora otkrio i kako mu UFC nudi ugovor kojim bi zarađivao više od bilo kojeg UFC-ova borca osim Conora McGregora, ali ništa od toga ne može ga nagovoriti na potpisivanje novog ugovora.

Linker
30. travanj 2024 21:19