UFC

Nate Diaz otkrio razlog duge pauze nakon poraza od Conora: ‘Tretirali su me kao da sam žestoko izgubio‘

Conor McGregor (lijevo) vs. Nate Diaz

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Popularni MMA borac iz Stocktona tri godine je pauzirao nakon poraza od McGregora

Nate Diaz dugi niz godina bio je popularan UFC-ov borac, ali dodatni iskorak ka najvećim zvijezdama ovog sporta napravio je 2016. godine. Jedanaest dana uoči UFC 196 eventa Diaz je pristao na meč protiv Conora McGregora, a uskočio je umjesto ozlijeđenog Rafaela dos Anjosa.

Očekivala se nova pobjeda McGregora, a nakon prve runde gotovo nitko nije vjerovao da će Diaz ozbiljnije ugroziti Conora. Nije se Nate ipak predavao, istrpio je Conorove udarce, a Irac se kondicijski potrošio već tijekom druge runde.

Osjetio je Diaz taj pad i dodao je gas. Nizao je udarac za udarcem, a naveo je McGregora da pokuša hrvati. Bio je to jako loš pokušaj rušenja od strane Conora, a Diaz je na kraju završio u gornjoj poziciji. Nedugo poslije, McGregor je morao tapkati na gušenje i Diaz je šokirao svijet.

Porazivši tada najveću MMA zvijezdu na svijetu, Nate Diaz također je postao zvijezdom. Njihov revanš pet i pol mjeseci kasnije bio je jedan od najiščekivanijih mečeva u povijesti UFC-a, a Diaz i McGregor opravdali su očekivanja.

Odličnih pet rundi gledali smo u revanšu, a većinskom odlukom sudaca slavio je McGregor. Diaz se smatrao ‘‘pokradenim‘‘, a mora se priznati da je meč bio vrlo tijesan i težak za bodovanje. Nadali smo se trilogiji koja se nikad nije dogodila, a uslijedila je i jako duga Diazova pauza.

Tri godine čekali smo njegov sljedeći nastup, a Nate se vratio 2019. godine porazivši Anthonyja Pettisa. U najnovijem razgovoru za ESPN, Diaz je otkrio zašto je pauza tako dugo potrajala.

‘‘Nakon što sam porazio McGregora u prvom meču, bili su spremni dati mi bilo koga, za bilo koju titulu. Ali odradio sam revanš jer sam još uoči prvog meča znao da ću ga poraziti i htio sam to ponoviti. Borili smo se ponovno, on (McGregor) je pobijedio na bodove i zatim je pobjegao, borio se za svjetske titule, zatim protiv Floyda Mayweathera i sve ostalo. UFC je mene pokušao upariti s niskorangiranim borcima. Ja sam to odbijao i tražio sam prvorangiranog ili drugorangiranog protivnika. Oni su me odbijali kao da sam pretrpio žestok poraz od McGregora. Stoga sam odlučio pauzirati dok se nešto veliko ne dogodi. Čekao sam da se netko napravi nešto vrijedno spomena, da zadovolji moje kriterije, jer gotovo sve borce sam prerastao u tom trenutku. Osjećao sam da učinio više od svih ostalih. Porazio sam najboljeg tipa i nisam morao ništa više dokazivati, dok se netko drugi ne dokaže.‘‘, otkrio je Diaz.

Dakle, Nate Diaz očito nije bio zadovoljan kvalitetom protivnika koje su mu nudili u UFC-u, a posebno ga boli što su ga tretirali kao da je teško poražen, iako se radilo o jako tijesnoj borbi.

Nakon poraza od Conora McGregora u revanšu, Diaz je odradio još četiri meča pod okriljem UFC-a, a organizaciju je napustio prošle godine. Ovaj vikend čeka ga boksački debi, a na suprotnoj strani ringa naći će se Jake Paul.

Linker
29. travanj 2024 09:55