UFC

Nate Diaz pokušao ismijati Usmana, prvak mu uzvratio pa je malo zaiskrilo

Nate Diaz
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Popularnom borcu baš se i ne sviđa izbor izazivača za titulu velter kategorije

Posljednji čovjek koji je odlučio prozvati Kamarua Usmana je Nate Diaz. Popularni borac doživio je poraz u svojoj ovomjesečnoj borbi protiv Leona Edwardsa, no ostao je glasan i ponosan. I tako je putem Twittera otkrio da mu se baš i ne sviđa matchmaking borbi za titulu UFC prvaka velter kategorije.

"Protiv koga se ovaj tip iduće bori? Nekoga koga je već nokautirao", napisao je Diaz uz fotografiju Kamarua Usmana, referirajući se na činjenicu kako će prvak drugu borbu za titulu u nizu imati revanš. To je naime teško bilo izbjeći, jer je i drugog glavnog kandidata, Leona Edwardsa, već ranije savladao.

Odgovor Usmana dočekao je vrlo brzo.

"Vidim te 209. Ako uistinu želiš taj 187, nazovi svog momka Huntera", napisao je Usman. 209 je naravno referenca za poštanski kod Stocktona, odakle Diazi dolaze i koji vrlo često koriste. 187 bi trebao predstavljati kod koji američka policija koristi kao skraćenicu za umorstvo, dok je Hunter inače UFC-ov glavni odvjetnik, Hunter Campbell.

Naravno da se nastavilo.

"Ti si zapravo zarobljen. Radiš ono što ti kažu da radiš, kao pravi dobri prvak", napisao je Nate uz fotografiju Covingtona s kraja borbe iz prosinca 2019. godine.

"Ključna riječ, PRVAK. Svi vi ste ovih dana opaki momci s interneta. Kao što sam rekao, ako uistinu želiš ovaj pritisak, nazovi Huntera", još je jednom ponovio Usman.

Zadnja je ipak bila Diazova.

"Ide ti dobro, šampione, nisam ti pokušavao iskazati nepoštovanje. Želim ti dobru borbu protiv jednog od tih siromaha koje si već ranije pobijedio", napisao je na kraju.

Unatoč neaktivnosti i niti malo zavidnim rezultatima u posljednje vrijeme, Diaz je na UFC 263 priredbi protiv Leona Edwardsa imao priliku doći do napada na titulu, no to nije uspio. Tako da se okrenuo prozivanju Usmana, vjerojatno u nadi da bi mogao ostati relevantan te s jednom pobjedom do te prilike ipak doći. No, gledajući na PPV brojke s posljednje priredbe, reklo bi se da i Nateova popularnost pada pa je možda i stav UFC-a promijenjen, odnosno ne možemo biti sigurni da će mu se ponuditi još jednu prečicu za doći do borbe za titulu.

Linker
14. travanj 2024 04:43