UFC

Nate Diaz prozvao Dustina Poiriera: ‘Podigni se u srednju kategoriju‘

Nate Diaz
 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Čini se kako Nate ima u vidu jedno ime kao idealnog protivnika za iduću borbu

Dustin Poirier (28-6, 20-5 UFC) i Nate Diaz (20-13, 15-11 UFC) trebali su se boriti u studenom 2018. godine. Nažalost, ''Diamond'' je zbog ozljede morao otkazati tu borbu, a borba nikada nije dobila novi datum nego je jednostavno otpisana. Čini se kako Nate Diaz i Dustin Poirier i dalje imaju želju odraditi tu borbu, a sve je započelo Nateovom prozivkom putem Twittera.

''185 lbs, popni se gore'', napisao je Nate koji predlaže Poirieru da borbu odrade u srednjoj kategoriji što je za dvije kategorije iznad uobičajene Dustinove kategorije.



Čini se kako je Poirier otvoren za sve opcije te je ubrzo odgovorio Nateu na njegov ''tvit'':

''Odradit ću to s tobom na bilo kojoj težini'', uzvratio je Diamond.



Fanovi u komentarima oduševljeno su reagirali na uzajamne prozivke i sigurno je kako velika većina MMA fanova želi vidjeti ovu borbu. Međutim, Dustina Poiriera gotovo sigurno čeka borba za prvaka lake kategorije i upitno je hoće li opet odbiti borbu za pojas zbog borbe koja mu donosi veću zaradu. Poirier je objasnio kako borba za pojas neće nigdje pobjeći i ako je uistinu najbolji, pobijedit će u bilo kojoj borbi. Zato je prihvatio borbu protiv Conora McGregora u situaciji kada se mogao boriti za upražnjeni pojas lake kategorije.

Teško je očekivati da bi borba Diaza i Poiriera bila u srednjoj kategoriji jer to apsolutno nema smisla niti za borce, niti za sami UFC. Prvotno planirana borba iz 2018. godine bila je ugovorena u lakoj kategoriji, no realna je mogućnost da se ovaj dvojac susretne u velter kategoriji jer je i sam Poirier naglasio kako je ponudio Conoru McGregoru da odrade meč u toj kategoriji. Činjenica je da je Dustin jedan od većih i krupnijih boraca lake kategorije, a kako godine odmiču, zasigurno će mu biti sve teže skidati kilažu za laku kategoriju. Što se Natea Diaza tiče, njemu je kao i uvijek svejedno.

Linker
24. travanj 2024 19:37