UFC

Nate Diaz reagirao na McGregorove probleme s UFC-om: ‘Oni žele da umrete prije nego izađete iz tih ugovora‘

Conor McGregor (lijevo) i Nate Diaz (desno)

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Nate Diaz i Conor McGregor veliki su rivali, ali Diaz je pozvao UFC da ‘‘oslobode McGregora‘‘

Conor McGregor ranije ovaj tjedan požalio se kako ‘‘krivnju‘‘ za njegovu dugu pauzu zapravo snosi UFC, a ne on sam.

‘‘Notorious‘‘ je istaknuo kako se već nekoliko puta nadao službenom datumu povratka, ali prema njegovim riječima,

UFC konstantno pomiče termin njegovog povratka u kavez i McGregor polako postaje frustriran.

‘‘Nadao sam se datumu u prosincu (12. mjesec), a zatim datumu u siječnju (1. mjesec), ali termin se konstantno pomicao i tada sam izgubio interes te sam prestao trenirati na neko vrijeme. Nisam u potpunosti prestao trenirati, samo nisam trenirao punim intenzitetom i pomalo sam počeo piti (alkohol). Ali, vratit ću se, regrupirat ću se, odradit ću sve testove i bit ću spreman za nastup. Datum će doći i ja ću biti spreman.‘‘ rekao je McGregor za The Mac Life.

McGregor je ovime na neki način poručio kako zapravo nije zadovoljan tretmanom od strane UFC-a i da mu se ne sviđa činjenica da još uvijek nema službeni datum svog povratka u kavez. Michael Chandler trebao bi biti njegov protivnik, a Chandler također ispašta u cjelokupnoj situaciji. ‘‘Iron‘‘ nije odradio meč još od 11. mjeseca 2022. godine, iako je zdrav i fizički spreman za proći pripreme te odraditi meč. Chandler jednostavno čeka taj meč s McGregorom, ali UFC iz nepoznatih razloga odgađa povratak najveće MMA zvijezde.

Naravno, zasigurno postoji i druga strana priče gdje bi UFC-ovi čelnici pojasnili kako je McGregor ‘‘krivac‘‘, ali istina je vjerojatno negdje u sredini.

Ako pitamo Natea Diaza, krivnja definitivno spada na leđa UFC-a. Nate je putem Twittera podijelio Conorovu gore citiranu izjavu te je istaknuo kako je slične probleme proživljavao i on sam dok je bio dio UFC-a.

‘‘Ovo sam bio ja godinama prije nego je Conor i došao ovdje (u UFC). Oni (UFC) žele da umrete prije nego izađete iz tih ugovora. Na vama je da nešto učinite, nitko vam neće pomoći osim vas samih. Oslobodite Conora.‘‘, rekao je Diaz i pritom je podsjetio kako se danas obilježava dan svetog Patrika, a radi se o jako bitnoj svetkovini za Irce.

Općepoznato je kako je Diaz kroz gotovo cijelu karijeru imao ‘‘nategnute‘‘ odnose s UFC-om, ali nerijetko je i Dana White isticao kako nije lako surađivati s braćom Diaz. Svaka ovakva priča svede se na ‘‘dvije strane‘‘ i predbacivanje krivnje s jedne na drugu stranu.

Možemo se samo nadati kako će ovoj ‘‘trakavici‘‘ doći kraj i da ćemo napokon gledati povratak Conora McGregora. Fanovi predugo iščekuju i od situacije gdje su se mnogi silno veselili povratku ‘‘Notoriousa‘‘, došli smo do situacije gdje interes za njegovim povratkom čak počinje blago i opadati. Velik je ‘‘oblak sumnje‘‘ nad njegovim povratničkim nastupom i bez službene potvrde, teško je biti uzbuđen po pitanju Irčeva povratka profesionalnom sportu.

Linker
26. travanj 2024 12:34