UFC

Nate Diaz se naklonio UFC-ovom prvaku: ‘Sjajan borac, zaslužuje ostati na vrhu jer vrijedno radi i trenira‘

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Legendarni borac iz Stocktona izgubio je od Edwardsa sredinom lipnja 2021. godine

Po završetku medijske konferecije u American Airlines Centru (Dallas), koja je bila posvećena boksačkom meču između Natea Diaza i Jakea Paula, legendarni UFC-ov borac dao je intervju za MMA Junkie, u kojem je, između ostalog, govorio i o Leonu Edwardsu, svom nekadašnjem protivniku, a danas prvaku velter divizije u najjačoj svjetskoj promociji.

Diaz i Edwards odmjerili su snage sredinom lipnja 2021. godine, na UFC 263 priredbi, a kao pobjednik je izašao engleski borac jamajčanskog podrijetla. "Rocky" je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a upravo je to ono čega se prvog Diaz prisjetio razgovarajući s Mikeom Bohnom:

"Mislim da nikad to nisam prebolio", rekao je Diaz pa, pomalo neočekivano, nastavio govoriti o Edwardwsu u vrlo pozitivnom tonu:

"On je sjajan borac, bilo bi odlično da se zadrži na vrhu neko vrijeme jer on to i zasluđuje. Vrijedno trenira i radi".

Podsjetimo, Diaz će s Paulom boksati u meču od osam rundi 5. kolovoza u Dallasu, a borba je ugovorena u kategoriji do 84 kilograma. S druge strane, Edwards je u ožujku po drugi put pobijedio Kamarua Usmana i tako obranio naslov prvaka u velter kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 11:02