UFC

Nate Diaz tvrdi da se Khabib umirovio s jednim porazom

Nate Diaz
 Jason Silva / AGIF
Jedan od onih koji Khabiba Nurmagomedova nisu uz respekt ispratili u mirovinu je Nate Diaz

Uistinu je mali broj onih koji se Khabibu Nurmagomedovu nisu poklonili nakon što je isti objavio svoje MMA umirovljenje. Mnogi su pustili suzu, mnogi su se osjećali ponosni kao da je jedan od njih, a također se jako veliki broj poznatih i nepoznatih osoba odlučio putem društvenih mreža oprostiti od velikog borca na što ljepši način. Ne i Nate Diaz.

Nakon što smo dočekali neočekivanu reakciju od Tonyja Fergusona (iako je kod njega rijetko što očekivano), poruku u svom stilu Khabibu je uputio Nate Diaz.

"29-1", samo je napisao Diaz, kao komentar na 29-0 omjer pobjeda i poraza kojim je Nurmagomedov zaključio svoj borilački put.

Oni koji malo bolje poznaju događanja znaju na što Nate misli, budući da je na to već više puta podsjećao. Riječ je o incidentu koji se dogodio prvog dana kolovoza 2015. godine, na WSOF 22 priredbi. Braća Diaz i njihova ekipa iz dvorane bili su tamo kao podrška timskom kolegi Jakeu Shieldsu, koji se borio u glavnoj borbi protiv Rousimara Palharesa. Khabib i njegov Eagles tim su bili tamo jer se na programu borio njegov bratić Abubakar Nurmagomedov.

U jednom trenutku došlo je do naguravanje između timova, a Nateova verzija je ta da je sve krenulo time što je on ošamario Khabiba te nitko od njegove pratnje nije reagirao. On je to tim putem prozvao svojom pobjedom. Na internetu postoji nekoliko snimki na kojima možemo vidjeti dijelove okršaja, poput onoga kad je Nick Diaz pivom pogodio Nurmagomedova.

Što se tiče Natea, ovakve njegove "pobjede" nisu rijetkost. Isto tako tvrdi kako je savladao Dustina Poiriera, zbog toga što se ovaj zbog ozljede povukao iz njihove dogovorene borbe. Također, svoj omjer s Conorom McGregorom broji kao 2-0. To je jednostavno Nate i njegove tvrdnje ne treba uzimati za ozbiljno. Teško da je netko očekivao kako će Khabiba u mirovinu ispratiti poput većine. Da je to tako, on ne bi bio Nate Diaz.

Linker
18. travanj 2024 03:19