UFC

‘Ne bih mijenjao ništa u revanšu‘: Charles Oliveira ne krivi nikoga za poraz, priznao da je Islam bolji

Charles Oliveira 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Na UFC 280 priredbi Oliveira je izgubio od Makhacheva u borbi za titulu u lakoj kategoriji, a sada je rekao da nije do ničega nego do činjenice da je Islam bolji

Pobjeda koju je Islam Makhachev ostvario na UFC 280 priredbi u desetom mjesecu u Abu Dhabiju bila je najveća u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Pobijedio je Charlesa Oliveiru i uzeo pojas u lakoj kategoriji koji je gotovo pola godine bio upražnjen zbog pada na vagi od strane Oliveire prije meča s Gaethjem.

Islam je te večeri dokazao da je jednostavno bolji borac. U svakom segmentu borbe je bio bolji od bivšeg prvaka, a čak ga je i završio ‘‘submissionom‘‘ nakon što je bio bolji u većini borbe do tog trenutka.

Bez obzira što je dosta lako izgubio, Charles Oliveira je rekao kako ne bi ništa mijenjao ni da se drugi put bore:

‘‘Protiv Makhacheva nisam osjećao nikakav pritisak. Bio je jednostavno bolji od mene. Još uvijek nisam ponovno pogledao tu borbu, sada mi to ne čini nikakvu razliku. To nije bila loša noć, to je bilo loših 15 minuta. Nema se više ništa za reći, uvijek govorim istinu. Puno sma razmišljao o tome i nemam neko objašnjenje‘‘, rekao je Oliveira za Super Lutas.

‘‘Ne bih mijenjao ništa u revanšu. Znam koliko sam trenirao. Kako je borba odmicala, mogu samo reći da je Islam bio bolji od mene. Ne bih mijenjao ni kamp ni način skidanja kilograma, apsolutno ništa‘‘, dodao je.

Charles Oliveira je uistinu veliki sportaš, a prije svega veliki čovjek. Način na koji se vratio iz ponora karijere i došao do pojasa vjerojatno najbolje kategorije u UFC-u je jednostavno inspiracija za sve te vjerujemo da će se vratiti jači nego ikad.

Linker
19. travanj 2024 02:43