UFC

Ne može atraktivnije: Magomedsharipov i Rodriguez predvode Fight Night s Rakićem i Smithom

Zabit Magomedsharipov i Yair Rodriguez
 screenshot/YouTube
UFC Fight Night 176 trebao bi biti predvođen borbom Zabita Magomedsharipova i Yaira Rodrigueza

Nakon što je putem objave na Twitteru tako nešto već jučer dao naslutiti menadžer Ali Abdelaziz, danas je Zabit Magomedsharipov otkrio kako će se 29. kolovoza boriti protiv Yaira Rodrigueza u glavnoj borbi UFC Fight Night 176. Borba je to o čijem se datumu govorilo već sredinom lipnja, no i dalje je ostala samo na razini glasine. No, čini se da je sad sve dogovoreno.

Naime, Zabit Magomedsharipov postavio je plakat za borbu, koji ipak nije služben nego djelo fana, no sve vodi k tome da će borba uskoro biti i službeno najavljena te postavljena u glavnu borbu programa planiranog za spomenuti datum. To bi značilo kako će druga izuzetno atraktivna borba s istog programa, između Aleksandra Rakića i Anthonyja Smitha, vjerojatno biti u ulozi sunaslovnog dvoboja.

Zabit Magomedsharipov (18-1, 6-0 UFC) bi tim putem trebao nastupiti po prvi put nakon studenog prošle godine i pobjede protiv Calvin Kattara u Moskvi. Sedam pobjeda u jednako toliko nastupa unutar UFC-a rezultat je koji bi mu trebao biti dovoljan za napad na titulu perolake kategorije, možda čak i neovisno o drugoj zanimljivoj borbi iste kategorije čije se ugovaranje očekuje, između Chan Sung Junga i Briana Ortege.

Yair Rodriguez (13-2, 8-1 UFC) nastupit će po prvi put od listopada prošle godine i pobjede nad Jeremyjem Stephenson, koju je povezao na spektakularnu pobjedu protiv Chan Sung Junga. U slučaju trijumfa u ovoj borbi, i on se s pravom može nadati borbi za titulu, posebno ako to napravi u atraktivnoj maniri. Alexander Volkanovski će s velikom pažnjom pratiti ovaj sudar.

Ova dva borilačka majstora već su se trebali boriti u rujnu 2018. godine, no Rodriguez se tad iz borbe povukao zbog ozljede. Sad je savršena prilika, nešto manje od dvije godine nakon toga, da na djelu u međusobnoj borbi vidimo dva najatraktivnija borca kategorije do 66 kilograma.

Linker
25. travanj 2024 19:01