UFC

'Nemam pravu konkurenciju, nokautirat ću Miočića, Ngannoua i Lewisa'

 Instagram
UFC-ov talentirani teškaš Greg Hardy vjeruje kako se nalazi unutar prirodnog puta prema svjetskom vrhu, do kojeg namjerava doći serijom nokauta, a u toj seriji bile bi uključene pobjede nad svim najboljim borcima, uključujući Derricka Lewisa, Stipu Miočića i Francisa Ngannoua.

Došao je vikend u kojem će svoju četvrtu UFC borbu u ovoj godini odraditi Greg Hardy. Bivša NFL zvijezda, a danas veliki potencijal teške kategorije, postat će tek treći član UFC-a s tim brojem nastupa u 2019. godini, nakon Donalda Cerronea i Angele Hill. To je izrazito velik broj nastupa za jednog teškaša, no fanovi nisu zadovoljni. Isti smatraju kako UFC ciljano Hardyju daje lakše protivnike s ciljem "nabijanja skora".

Tijekom druženja s medijima u Bostonu, gdje će se u noći s petka na subotu boriti protiv Bena Sosolija, Hardy je otkrio kakva je bila reakcija kad mu je za protivnika određen debitant. Naime, i on sam je nakon pobjede protiv Juana Adamsa otkrio kako smatra da je spreman za rangirane teškaše. To mu matchmakeri ovim putem ipak još nisu omogućili.

screenshot/Youtube
Greg Hardy

"Morao sam biti skroman. Nekad ne dobiješ ono što želiš. Na meni je bilo da poslušam svoje trenere i menadžere te da nakon toga odradim svoj posao. No, prvih pet minuta nakon objave protivnika bio sam bijesan. Onda sam shvatio da nije na meni da se bavim takvim stvarima nego da nastavim raditi ono što radim najbolje i napredovati prema vrhu. Osobno smatram kako do samog vrha neću imati pravu konkurenciju", priznao je "Prince of War" kako mu nije bilo svejedno kad mu je za protivnika dodijeljen borac kojeg će ponovno mnogi fanovi nazvati "kantom".

Onda se okrenuo dosadašnjem izboru protivnika. On tu ne vidi ništa sporno, nego smatra kako je netrpeljivost fanova zapravo razlog toga što ga se kroz medije pokušava upariti s Derrickom Lewisom, posebno nakon što je Lewis sam izjavio kako se želi boriti protiv Hardyja. Kako je Hardy iz NFL-a izbačen zbog optužbi za obiteljsko nasilje, Lewis je izrazio želju prebiti ga u ime svih onih koji smatraju kako nekome takvom nije mjesto niti u UFC-u. Hardy, s druge strane, vjeruje kako je njegov dosadašnji UFC put dokaz toga da nema nikakve privilegije te da sve ide onakvim slijedom kakav je uobičajen kod novih UFC boraca.

"Sve što ću dobiti želim i zaslužiti. Želim vam svima dokazati kako sam ovdje s razlogom i kako nisam CM Punk. Odradio sam sve pravilnim redoslijedom. Krenuo sam kao amater, probio sam se kroz Contender Series i obranio sam svoju poziciju UFC borca kao što svatko u početku mora, preko boraca sličnog statusa. Tko to dođe u UFC i odmah se bori protiv Derricka Lewisa? Sad sam došao do toga da se borim protiv UFC-ove srednje klase, polagano napredujem. Kad dođem do stadija gdje ću se moći nositi sa svakim, biti profesionalac koji uvijek pruža show, tad ću se popeti na vrh i neću tamo stati. Želim nastaviti kao do sada, boriti se svaka dva mjeseca. Nokautirat ću Derricka Lewisa, zatim ću nokautirati Francisa Ngannoua, nokautirat ću i Stipu Miočića. Tko zna, možda nekoga savladam i nekom polugom. No, razumijete me, nema stajanja! Tog sam svjestan ja i tog su svjesni svi u dvorani", najavio je.

Hardy inače nastupa u trećoj glavnoj borbi priredbe. Trebao je prvobitno biti sunaslovna, no onda je na popisu borbi završio okršaj Jeremyja Stephensa i Yaira Rodrigueza. To mu je još jedna prilika da se u što boljem svijetlu pokuša prikazati fanovima. Za sada je većinom odmjeren i bez ikakvih incidenata, a izjavio je kako fanovima i novinarima oprašta loš tretman te kako će s vremenom zaslužiti njihovo poštovanje.

Linker
20. travanj 2024 05:17