UFC

Neočekivana obrana titule za Alexa Pereiru: UFC ga je upario s Khalilom Rountreejem Jr. na UFC-u 307!

Alex Pereira vs. Khalil Rountree Jr.

 AFP/GETTY IMAGES
Priredba će se održati početkom listopada ove godine, a imat ćemo ukupno dvije borbe za titulu

UFC se ove jeseni odlučio vratiti u američku saveznu državu Utah, a glavna borba je gotovo sve ostavila bez teksta.

Prvak u poluteškoj kategoriji, Alex Pereira (11-2), branit će svoj naslov protiv Khalila Rountreeja Jr. (13-5) u glavnoj borbi UFC 307 priredbe koja će se održati 5. listopada u Salt Lake Cityju. UFC je u neposredno prije objave ovog članka otkrio spomenute informacije.

Pereira je već u 2024. godini obranio naslov u glavnoj borbi UFC-a 300 protiv bivšeg prvaka Jamahala Hilla te u UFC-u 303 protiv bivšeg prvaka Jirija Prochazke. Pobjeda u ovom meču donijela bi Pereiri četvrtu obranu naslova u poluteškoj kategoriji unutar otprilike 11 mjeseci. Malo je UFC prvaka koji uspijevaju imati više od dvije borbe za naslov godišnje.

Nakon što je Magomed Ankalaev (19-1-1) uparen s borcem iz regije Aleksandrom Rakićem (14-4) za UFC 308 u Abu Dhabiju, mnogi su se pitali tko će biti sljedeći protivnik za Pereiru. S obzirom na to da se Pereira borio u travnju, a zatim ponovno krajem lipnja, moguće je da ovaj vremenski okvir pokazuje njegovu namjeru da nastavi ispisivati povijest UFC-a.

Pereira je 2022. osvojio UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji protiv svog rivala iz kickboxinga, Israela Adesanye, ali je titulu izgubio u revanšu. Zatim je prešao u polutešku kategoriju i u samo dvije borbe postao prvak. Njegove dvije obrane naslova također su došle u kratkom vremenskom razmaku.

Iako to možda nekima nije bilo fer, Rountree nije bio na vrhu liste potencijalnih izazivača za naslov. Međutim, ovaj 34-godišnji veteran iz 23. sezone "The Ultimate Fightera" ima niz od pet uzastopnih pobjeda, od kojih su četiri završene prekidom, uključujući završetak u trećoj rundi protiv bivšeg izazivača za naslov, Anthonyja Smitha, prošlog prosinca. U tom nizu, Rountree je osvojio tri bonusa za borbu večeri.

Ipak, Pereira, koji je do sada u svim svojim UFC borbama bio ili blagi favorit ili autsajder, vjerojatno će doživjeti značajan skok u podršci od strane kladioničara s obzirom na svoj dosadašnji rezime-

UFC 307 također će imati sunaslovnu borbu za naslov u bantam kategoriji između prvakinje Raquel Pennington i bivše prvakinje, Julianne Pene.

Linker
27. kolovoz 2024 09:58