UFC

Neporaženi Kazahstanac o usporedbama s Chimaevim: ‘To me jako nervira‘

Shavkat Rakhmanov

 Louis Grasse/SPP-Px/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dovoljno je da dolazite iz jednog određenog dijela svijeta i usporedbe su neminovne

Svoju treću pobjedu u trećem UFC nastupu proteklog je vikenda upisao Shavkat Rakhmonov. Ukupno 15. u svojoj karijeri, unutar koje za sada ne zna za poraz, a sve su ostvarene prekidom. Pobjeda nad Carltonom Harrisom prvi mu je nokaut i prvi bonus u UFC karijeri.

Ono što ovaj velteraš nije mogao izbjeći su usporedbe s Khamzatom Chimaevim. Slično ime i prezime, posebno po tome da je Amerikancima poprilično nepoznato pa tako i teško za čitati te što dolazi iz jednog, njima vjerojatno podosta sličnog dijela svijeta, dovelo je do usporedbi. Jednaka učinkovitost i uvjerljivost u Octagonu to je dovela do razine da neki njihove puteve stavljaju jednog kraj drugog, a neki već spominju međusobnu borbu u bližoj budućnosti.

"To me jako nervira, neke osobe konstantno spominju tu temu. Kažem im da pričekaju, sve u svoje vrijeme. On će pobijediti neke borbe, ja ću pobijediti neke borbe. I onda ćemo se susresti. Možda naša borba u tom trenutku bude borba za titulu", izjavio je Shavkat nakon pobjede protiv Harrisa.

Njegova UFC priča nije dobila takvu pozadinu poput one Khamzatove, tako da Kazahstanac ipak nema toliko pompe oko sebe. Već ranije primijećen je od strane pasioniranih fanova, a nakon ove borbe to će se malo povećati, no ipak ne na toliku razinu kao kod Khamzata. Za njega je to svakako bolje, u miru može graditi svoj put sve dok velike borbe ne dođu. Ako nastavi ovako kao do sada te se bude redovno borio, doći će vrlo brzo.

Još se osvrnuo na borbu koja bi Chimaevu mogla uslijediti, protiv Gilberta Burnsa. Ista još nije ugovorena, ali djeluje kao da je sve samo pitanje vremena.

"To je dobra borba za Chimaeva, ali i svakako ona kakvu treba odraditi u ovom trenutku karijere. On na vrh želi doći brzo, a ako dođe do pobjede će u tome uspjeti. S druge strane, Burns je čak i s pobjedom u nekoj negativnoj poziciji", prokomentirao je.

Rakhmonov je do sada odradio po jednu UFC borbu u 2020., 2021. i 2022. godini. Njemu će sad najvažnije biti idući nastup ugovoriti što prije.

Linker
13. svibanj 2024 17:38