UFC

Neuništivi Demian Maia prozvao drugu UFC legendu: "To bi mi mogla biti posljednja borba"

Demian Maia
Legendarni Demian Maia odradio je na UFC on ESPN 3 eventu još jednu borbu u kojoj je podsjetio na svoja izdanja iz najboljih dana. Ujedno mu je to bila druga pobjeda u nizu, kojom je učvrstio svoje mjesto unutar službenog poretka, no priznaje kako polako razmišlja o mirovini. Iznio je neka svoja razmišljanja, ali planove, uz prozivku jednog potencijalnog protivnika.

Demian Maia se nakon borbe, u kojoj je savladao Anthonya Rocca Martina, s novinarima družio u backstageu dvorane. Tamo je odgovorio na par pitanja, gdje je svakako najzanimljivije ono o tome koliko ćemo ga još dugo gledati. Nastup u Minneapolisu bio mu je trideseti u UFC-u, a u njemu je ostvario svoju 21. pobjedu. Po broju UFC pobjeda ispred njega je tek Donald Cerrone s 23. Izgledao je odlično, no ne zanosi se Demian previše nekim najavama o novom pohodu na vrh. Svjestan je ovaj 41-godišnjak kako se njegova karijera polako bliži kraju.

"Možda bi mi iduća borba mogla biti posljednja. Nadam se kako bih se to moglo dogoditi u studenom u Sao Paulu. Diego Sanchez traži borbu i to mi se sviđa. Bila bi to dobra borba između dva veterana", rekao je Maia tim putem, a prenosi MMA Junkie, da bi nakon toga ipak dodao: "Nakon te borbe, možda bih i mogao još koju. No, sigurno je kako ću ove ili iduće godine prestati s borbama i umiroviti se."

Razlog zašto misli prestati zapravo nema veze s godinama. Zahvaljujući svom stilu borbe, kroz karijeru nije primio veliki broj udaraca, tijelo mu nije oštećeno i sam priznaje kako se osjeća dobro. No, u sportu je, bilo kroz grappling ili MMA, već gotovo 20 godina. Kroz to vrijeme pojavili su se neki drugi interesi koje bi volio kvalitetnije ispoljavati.

"Osjećam se jako dobro i to se vidi u treningu. Zbog toga nastavljam, kao i zbog toga što volim ovo. Čim krenem osjećati svoje tijelo, istog trenutka ću stati. No, osjećam se stvarno jako dobro. Imam nekih drugih projekata kojima se želim baviti i to je zapravo trenutno jedini razlog zbog čega razmišljam o prestanku. Ne osjećam se staro, jednostavno su me neke druge stvari počele sve više privlačiti", ispričao je Demian.

U cijeloj svojoj karijeri, Maia je tek jednom poražen prekidom. Bilo je to sada već davne 2009. godine, kada ga je Nate Marquardt uspio dohvatiti udarcem. Dva puta borio se za titulu UFC prvaka i to u dvije različite divizije, a popis imena koja je pobjeđivao je impresivan. Dovoljno je navesti Natea Quarrya, Chaela Sonnena, Jona Fitcha, Neila Magnya, Carlosa Condita i Jorgea Masvidala. Ukoliko se odluči povući, nitko mu to neće zamjeriti, no ostaje dojam kako borbe protiv jučerašnje itekako još uvijek može uvjerljivo pobjeđivati.

Linker
03. svibanj 2024 01:01