UFC

Neviđena situacija u UFC-u: Skelly je već bio u Octagonu kad mu je protivnik otkazao borbu

Chas Skelly
 Screenshot
UFC Fight Night 185 doživio je otkazivanje jedne borbe u najneobičnijim mogućim okolnostima

U povijesti UFC-a viđali smo razna otkazivanja borbi u raznim trenucima. Vrlo često to bi se dogodilo dan prije borbe ili na sam dan borbe. Zapravo, čak smo nedavno imali situaciju da je Trevin Giles borbu protiv Kevina Hollanda otkazao par minuta prije nego je trebao krenuti prema Octagonu. No, sad smo prvi put doživjeli situaciju da se borba otkazala kad je jedan borac već u kavezu.

Ništa nije navodilo tome da bi moglo biti ikakvih problema oko borbe perolake kategorije između Chasa Skellyja i Jamala Emmersa. Vaganje je uspješno odrađeno, testovi na COVID-19 bili su negativni, a i kod sučeljavanja su borci izgledali spremni.

Kad je došao red na ovu borbu, Skelly je odradio svoj ulazak te je bio usred posljednjih istezanja u Octagonu kad je saznao nevjerojatnu vijest. Iako je ušao u Octagon, neće se boriti. Naime, dok se Emmers pripremao za ulazak, doživio je težak i bolan grč u leđima, koji ga je u potpunosti onemogućio u kretanju. Liječnici su odmah reagirali, no nije bilo rješenja osim otkazati borbu. Emmers je završio na liječničkoj skrbi, a Skelly nije imao izbora nego prihvatiti situaciju takvu kakva je, samo je zatražio svoj financijski bonus za pobjedu.

Pretpostavlja se kako bi se ova borba mogla održati već na nekoj priredbi u ožujku, ali sve će ovisiti o tome koliko je Emmersova ozljede ozbiljna, odnosno radi li se o trenutnom problemu ili stanju koje će zahtijevati medicinski tretman.

Linker
21. veljača 2021 10:04